Afbeelding
Eigen foto

Vogelaars organiseren basiscursus ‘Vogels kijken rond Zwolle’

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De basiscursus ‘Vogels kijken rond Zwolle’, begint in januari weer. De cursus staat onder leiding van Peter van Dam. Hij wordt tijdens excursies ondersteund door onder meer Hennie Bruggeman en Henk Selhorst.

Nadat de cursus het afgelopen jaar plaats maakte voor een eerste vervolgcursus, beginnen de initiatiefnemers helemaal van voor af aan met de cursus voor beginners en de vogelaars die nog moeite hebben met het herkennen van veel soorten vogels in het vrije veld. Gedurende tien cursusavonden en tien excursies verkennen ze de ontwikkeling van de vogelwereld van de winter tot bijna in de zomer. Als de wintergasten vertrekken, laten allerlei blijvers hun voorjaarszang horen en arriveren zomergasten om bij ons een legsel jongen groot te brengen. Volgens de cursusleiders een ideale periode om zoveel mogelijk vogels te leren (her)kennen.

De avonden vinden altijd plaats op de dinsdagavond en duren van 19.45 tot 21.45 uur onder het genot van koffie of thee. Het bijbehorende cursusboek is geheel vernieuwd en voorzien van recent fotomateriaal. De kosten voor de cursus bedragen 60 euro voor leden van KNNV en IVN en 75 euro voor niet-leden. Dit bedrag is exclusief de excursiekosten.

De cursusavonden zijn op 17 en 31 januari, 14 en 28 februari, 14 en 28 maart, 11 april, 9 en 23 mei en 13 juni. De excursiedata en –doelen worden afgestemd op de cursus. In ieder geval wordt op een zaterdag een bezoek gebracht aan Schiermonnikoog.

Aanmelden kan bij het secretariaat van de KNNV afdeling Zwolle, t.a.v. A Dubbeldam, Meppelerdiep 26, 8032 TC Zwolle. Leden van de KNNV- en IVN-Zwolle krijgen voorrang bij de toedeling van de cursusplaatsen.