Afbeelding

EERSTE 3D-VOETSCAN IN NEDERLAND BEPAALT IDEALE SCHOENMAAT

· leestijd 1 minuut Algemeen

Schoenenhuis Jan Pas biedt als eerste schoenretailer in Nederland klanten de mogelijkheid aan om een ‘3D-voetscan’ te laten maken om zo hun exacte schoenmaat te vinden. Donderdag 24 november zal deze met een officiële opening in werking worden genomen in Den Ham en Wierden.

Iedere ouder weet hoe moeilijk schoenen kopen voor kinderen kan zijn. Heb je een paar schoenen gekocht, zijn die gloednieuwe stappers 2 maanden later alweer te klein. De gratis 3D-voetscan helpt dit probleem voorkomen. Met de 3D-voetscan vind je de perfecte match tussen de kindervoeten en een paar schoenen. Deze innovatieve 3D scan technologie, ontwikkeld door SafeSize®, meet de lengte en de breedte van de voeten, de hoogte van de wreef, het verschil tussen de linker-en de rechtervoet én geeft de indicatieve schoenmaat weer.

Schoenenhuis Jan Pas heeft samenwerking gezocht met toonaangevende merken van kinderschoenen. ‘Samen met Red-Rag en Develab zijn wij deze innovatieve ontwikkeling aangegaan‘ zegt Toin Bruin van Schoenenhuis Jan Pas. Alle nieuwe kinderschoenen zijn gemeten aan de binnenzijde met de XRay scanner van SafeSize®. Het resultaat tussen beide metingen leidt tot een perfecte pasvorm. ‘We hopen snel andere merken toe te kunnen voegen aan de database, waaronder ook dames- en herenschoenen.’

In de winkels laat je beide voeten van het kind scannen. Vervolgens is op de computer in de winkel zichtbaar welke schoenen goed zullen passen. De 3D-scan werkt met een groeiprognose aan de hand van de leeftijd en lengte van het kind en de grootte van de voetjes. Er wordt precies zichtbaar hoe de voet van het kind in de schoen zit, waar de voet met de schoen knelt en je kunt dit zelfs in de tijd vooruit bekijken. Zo weet de klant in één oogopslag of de schoen over drie maanden nog steeds zal passen. ‘Hier ligt veel wetenschappelijk onderzoek aan ten grondslag wat deze groei simulator tot een unieke en waardevolle tool maakt’ aldus Raymond ten Hove, European Sales Manager SafeSize®.

‘We willen onze klanten graag dit stukje extra service bieden en willen de mensen graag uitnodigen om de scan gratis te komen proberen. Dit kan uiteraard zonder afspraak’ zegt Toin Bruin.

Donderdag 24 november presenteert Schoenenhuis Jan Pas haar 3D-voetscan, voor meer informatie kijk op www.janpas.nl.