WRZV Zwolle baalt van 3-3 in hoofdklasse

ZWOLLE - WRZV Zwolle heeft in de KNVB hoofdklasse G 3-3 gespeeld tegen het hoog geklasseerde PFC Pro Sport uit Apeldoorn. Het team van de WRZV-zaalvoetbalcompetitie bevindt zich na een kickstart met drie opeenvolgende zeges in de middenmoot van de hoofklasse.

In de WRZV-ploeg keerde Tom IJzerman terug na een slepende buikspier blessure. De rentree van de noeste verdediger had een positief effect op het WRZV team. De verdediging stond als een huis en de keren dat de Apeldoorners wel voor de goal kwamen vonden ze de sterk keepende WRZV goalie Marcus Jan Schiere op hun weg.

Het was Helmar Konjanan die de score knap opende (1-0). De WRZV bleef aandringen en creëerde kans op kans, maar net als in de vorige duels werden deze kansen niet benut. Uiteindelijk kreeg de WRZV het deksel op de neus, toen Pro Sport 1-1 maakte.

Direct na rust was het Mo Ali Pour Asli die de WRZV verdiend op een 2-1 voorsprong wist te zetten en de thuisploeg verzuimde in de WRZV-hallen aanvankelijk de marge uit te breiden. Uiteindelijk was het toch Willem Bel die na mooi combinatiespel de bal wist in te schieten na een slimme steekpass van Wahid Shimeri (3-1).

Het zag er naar uit dat de WRZV eindelijk weer een zege ging boeken, ware het niet dat Helmar Konjanan vlak voor tijd een onnodige overtreding van achteren maakte. De ploeg uit Zwolle moest vervolgens twee minuten met een man minder spelen. Een handbal van Ruben Meijer leverde een strafschop op, maar geen doelpunt. De scheidsrechter van dienst gaf een penalty, maar vergat Meijer geel te geven. Pro Sport benutte het buitenkansje niet. Met nog een minuut op de klok scoorde Pro Sport alsnog de aansluittreffer en werd het voor de WRZV maar ook het aanwezige publiek nog heel spannend.

De wedstrijd golfde op en neer en Pro Sport zette de Zwolse verdediging behoorlijk onder druk. De Zwollenaren kwamen er bijna niet meer uit en vergaten te voetballen. Een pegel waar Schiere kansloos op was, in de kruising, betekende de 3-3. Meijer kreeg hierna nog de kans op de winnende, maar hij schoot de bal van dichtbij op het lichaam van de doelman van Pro Sport.

De WRZV blijft in haar eerste seizoen goed meedoen in de middenmoot van de hoofdklasse, maar verzuimde de kans te pakken om aansluiting te vinden met de bovensten.

Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 14 uur geleden