Afbeelding

Westenlanden verslaat Red Sea Boys in WRZV jeugdcompetitie

· leestijd 1 minuut Sport

Westenlanden boekt eerste zege in jeugdcompetitie

In de Bep Bakhuyshal troffen de Blauwvingers en het team van de Young Boys elkaar. De Boys waren op volle sterkte aanwezig, terwijl de Blauwvinger een aantal spelers misten en helaas geen wisselspelers hadden. Ondanks deze handicap wisten de Blauwvingers het de Young Boys behoorlijk moeilijk te maken. Het spel ging in het begin gelijk op en beide teams creëerden volop kansen. Goed keeperswerk van de doelman van de Blauwvingers voorkwam erger. Het waren toch de Young Boys die het eerst wisten te scoren. Vervolgens wisten de hoger geklasseerde Young Boys uit te lopen naar 6-1 en dit was tevens de ruststand.

In de andere hal werd een mooie wedstrijd gepresenteerd tussen team Westenlanden en de Red Sea Boys. Het steeds sterker spelende Red Sea Boys kwam op voorsprong door liefst twee keer te scoren. Ze lieten na alle wedstrijden te hebben verloren zien, dat ze het spelletje steeds beter weten te snappen en nu zelfs heel goed weten te combineren. De sluitpost kon zowel goed de schoten keren als voetballend meedoen.

Echter kwam Westenlanden goed terug en in de laatste minuut wisten ze op gelijke hoogte te komen. Beide teams waren goed aan elkaar gewaagd en gingen met een 2-2 stand de rust in.

In de Bep Bakhuyshal kregen de Blauwvingers in de tweede helft versterking van een verlate speler die alsnog kwam aansluiten. Ook nu weer kregen de beide teams voldoende mogelijkheden om te scoren. Echter waren de Young Boys iets gelukkiger in de afronding en liepen ze uit naar 8-1. Toch wisten ook de Blauwvingers te scoren, maar dit hielp niet in het verkleinen van de achterstand. De Young Boys waren veel beter en brachten de eindstand op 13-4.

In de KA-hal zat het publiek in de tweede helft op het puntje van hun stoel. Beide teams speelden vol op de aanval en gingen voor de winst. Het was Westenlanden dat in de 4e minuut na rust voor het eerst de ban wist te breken en op een 2-3 voorsprong wist te komen. Ook nu weer waren er aan beide kanten voldoende mogelijkheden, maar bleef de beloning met een doelpunt uit. Toch maakt Red Sea de verdiende gelijkmaker. Er volgden nog zeer spannende minuten maar de Westenlanden wisten toch de volle buiten binnen te halen door wederom te scoren. De voorsprong werd niet meer uithanden gegeven en daarmee pakte ook de Westenlanden de eerste drie punter.