Slechts een klein aantal toeschouwers zag Topvolleybal Zwolle de tweede zege van het seizoen boeken in het Landstede Sportcentrum. Pedro Sluiter

Topvolleybal Zwolle hekkensluiter af na tweede overwinning van het seizoen

ZWOLLE - Coníche Topvolleybal Zwolle is hekkensluiter af in de eredivisie na een overtuigende overwinning op ARBO Rotterdam. Dankzij de 3-1 thuiszege draagt Zwolle de rode lantaarn over aan de concurrent uit Rotterdam en gaat het ook Coolen-Alterno voorbij.

Met de setstanden 28-26, 25-21, 23-25 en 25-18 trok Zwolle aan het langste eind. Het is pas de tweede overwinning van het seizoen voor Zwolle en een broodnodige gezien het feit dat de onderste drie ploegen op het hoogste niveau rechtstreeks degraderen.

In de eerste set kwam Zwolle van 19-22 terug tot 21-22, en werkte het even later twee setpunten weg (op 23-24 en 25-26). Zwolle benutte zelf het tweede setpunt, op een voor de rommelige wedstrijd typerende wijze. Na wat gepingpong aan het net kreeg Rotterdam de fout toebedeeld en ging de set met 28-26 naar de thuisploeg.

Met het momentum duidelijk aan hun zijde denderden de Zwolse volleyballers door in de tweede set. Pas in de slotfase kwam Rotterdam iets terug, van 23-17 tot 23-20. Fraser Smith sloeg op het eerste setpunt (24-20) de bal in het blok, maar dankzij een servicemisser van Bart van Wifferen was wederom het tweede setpunt raak.

Een dipje in de concentratie leek Zwolle de derde set te kosten en dat gebeurde uiteindelijk ook, maar niet voordat Zwolle zich terug had geknokt en op 23-22 zelfs even aan de leiding ging. Heel even maar. De laatste drie punten gingen naar Rotterdam, dat vervolgens meer had verwacht van de vierde set. Daarin was Zwolle namelijk heer en meester en dat was voor het thuispubliek, en de ploeg zelf, een positieve verrassing. De winst kwam geen moment meer in gevaar en met 25-18 trok Topvolleybal Zwolle de wedstrijd overtuigend naar zich toe. Opnieuw was het tweede setpunt beslissend.

"Na de teleurstellende nederlaag van vorige week, was het belangrijk om hier te winnen", wist Fraser Smith, de Australische passer-loper. "Vorige week was er veel negatieve energie in de wedstrijd. We hadden er meer van verwacht. Vanavond was weer een wedstrijd waarin we wisten dat we kansen hadden. Dit hadden we nodig."

De volgende wedstrijd van de Zwolse volleybalploeg is aanstaande zondag (27 november) en dat betreft een bekerduel tegen Coolen-Alterno in Apeldoorn. Aanvang 17.30 uur. Twee weken later wacht diezelfde ploeg in de competitie. Daar tussendoor staat op 3 december nog een uitwedstrijd tegen Inter Rijswijk op de rol.