Afbeelding

WVF na zeven duels weer eens onderuit

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE – Na zeven wedstrijden op rij zonder nederlaag zat WVF zaterdag weer eens aan de verkeerde kant van de score. Nota bene een eigen doelpunt van aanvoerder Martijn Ruijsch zette IJVV op het goede spoor tegen de ploeg van trainer Herbert Visscher.

Visscher werd er vooraf meerdere malen op gewezen: ‘zeven wedstrijden ongeslagen’. Hij kon en kan er alleen niet zo veel mee. “Het is altijd vervelend als je verliest”, zegt Visscher na de 2-0 tegen IJVV. Van een schok is volgens hem geen sprake. WVF is dan ook geen titelkandidaat. “We hebben niet goed gespeeld, maar als je de kansen benut kun je hier alsnog winnen”, aldus Visscher, die IJVV na 26 minuten op voorsprong zag komen door twee ongelukjes op rij. Eerst gleed linksback Romano Luhukay weg waarna Martijn Ruijsch de voorzet vanaf de rechterflank in eigen doel werkte.

Voor de pauze kreeg WVF een paar kansjes om langszij te komen, maar in de tweede helft waren de bezoekers in IJsselmuiden pas echt dichtbij een doelpunt. Drie kansen, vrij voor de keeper, waren echter niet aan WVF besteed. Twee minuten voor tijd maakte Tim Roeland er 2-0 van. WVF krijg het ook in de laatste twee duels voor de winterstop niet gemakkelijk. Tegenstanders zijn koploper DZC '68 en nummer drie Sparta Enschede.

Be Quick '28 wint met man minder

Jeffrey van der Vlist bezorgde Be Quick ’28 de overwinning tegen DOS Kampen (1-0) met zijn eerste competitiegoal. “Een echte Van der Vlist-goal”, vond trainer Wilfred Westerhuis. “Hij werd in de diepte aangespeeld, achter de laatste linie, kapte zijn tegenstander uit en rondde beheerst af", zag Westerhuis. Be Quick stond net met tien man toen Van der Vlist scoorde. Ties van Wijk kon zich niet beheersen in een duel en kreeg rood voor een kopstoot-beweging. "Dan kunnen er twee dingen gebeuren. Of de moed zakt in de schoenen, of er komen extra krachten los. Dat laatste gebeurde."

Door de winst heeft Be Quick ’28 nu drie punten meer dan ZAC in de onderste regionen van 2H. ZAC kwam er tegen titelkandidaat Enter Vooruit niet aan te pas: 1-4. Lex Heimerikx maakte vier minuten voor tijd de 1-3.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 19 uur geleden