Van Oene en Nijland (met bal) vieren de 1-0
Van Oene en Nijland (met bal) vieren de 1-0 Pedro Sluiter

Stroeve starters SV Zwolle en Ulu Spor hebben smaak te pakken

· leestijd 2 minuten Sport

ZWOLLE – Zondagploegen SV Zwolle en Ulu Spor zijn na een moeizame start aan een prima reeks bezig in respectievelijk de noordelijke derde klasse D en de oostelijke vierde klasse H.

Bij Zwolle droomt men stiekem al van een periodetitel na de 2-1 overwinning op FC Oldemarkt. Hierdoor staan de geelhemden op negen uit drie in de tweede periode. Zwolle kwam pas in de zesde wedstrijd voor het eerst tot winst. Vanaf dat duel zette het een fraaie reeks neer. Door de 2-1 winst zondag op FC Oldemarkt behaalde het zestien punten uit de laatste zes duels. Anne Nijland opende de score voor Zwolle met zijn negende van het seizoen. Dat het bij die ene treffer bleef mocht Zwolle zich aanrekenen.

Na de gelijkmaker kort na de pauze volgde een moeizame tweede helft. William van Oene maakte er na een uur spelen wel 2-1 van, maar zo soeverein als in de eerste helft was het bij lange na niet meer. "Na die 1-0 moet je er gewoon 2-0, 3-0 van maken in de eerste helft. Dan speel je een makkelijke wedstrijd. Nu krijg je dit", aldus Nijland. "Die 1-1 slaat eigenlijk nergens op. Verslapping in de concentratie. Daar moeten we voor waken", vindt de topscorer. Trainer Joshua Nijlant zag vooral een prachtige pass die vooraf ging aan de gelijkmaker. Nijlant was wel ontevreden over het Zwolse spel na die gelijkmaker.

"Iedereen wil de 2-1 maken. Dan zie je vaak dat het 1-2 wordt. Lopen we geforceerd te voetballen. Je kunt eerst beter even die rust pakken", denkt Nijlant.

Doelpuntrijk Ulu Spor

Voor Ulu Spor was de start nog stroever, maar kijk aan: de ploeg die na zeven wedstrijden nog op nul punten stond, draait na drie wedstrijden bovenin mee in de tweede periode. Na elf wedstrijden dit seizoen staat Ulu Spor voor het eerst boven ‘de streep’.

Op het Hoge Laar won Ulu Spor zondag met 4-3 van Activia. Hakan Yildirim en Yusuf Erdem zorgden voor 2-0, maar de aansluitingstreffer op slag van rust was een dompertje. In de tweede helft golfde het spel op en neer. Na de 2-2 zette Fikret Akin Ulu Spor weer op voorsprong, maar nog was dat niet genoeg. Een minuut later stond het alweer gelijk. Elf minuten voor tijd maakte baltovenaar Rachid Lahzal de winnende 4-3.

Bezoekers van wedstrijden van Ulu Spor hoeven niet bang te zijn voor een 0-0. Met een doelsaldo van 28-29 in elf duels staat de promovendus vijfde (van boven) op de ranglijst van meest scorende clubs in 4H en derde (van onderen) op de lijst van clubs met de meeste tegengoals.

Uitslagen Zwols amateurvoetbal:

1D: DOS ’37-Berkum 2-4, 2H: Be Quick ’28-DOS Kampen 1-0, ZAC-Enter Vooruit 1-4, 3C: SVI-Hatto Heim 1-0. 4C: VSW-CSV ’28 3-0, Zalk-HFC Storica 6-0, Noord Veluwe Boys-Zwolsche Boys 2-5, HTC-Swift ’64 0-2, Kampen-Wijthmen 5-0. Zondag, hoofdklasse A: vv SWZ-Dieze West 3-0 (zaterdagavond gespeeld), 3D (Noord): SV Zwolle-FC Oldemarkt 2-1. 4H: FC Ulu Spor-Activia 4-3.