8 jarige Gwen Kelderman van THOR Zwolle Nederlands kampioen Survivalrun

· leestijd 1 minuut Algemeen

Gwen Kelderman als jongste van THOR Zwolle Nederlands kampioen!

Als 8 jarige atleet van THOR Zwolle won Gwen Kelderman uit Zwolle afgelopen zaterdag het officieuze NK bij de Survivalrun in Doorn in de D categorie! Over een parcours van 4km moesten de atleten 31 hindernissen overwinnen. Met een tijd van net geen 49 minuten eindigde Gwen met 2,5 minuut ruime voorsprong op Djuna Dokter uit Driebergen.

In de prachtige bossen van de Utrechtse heuvelrug had de organisatie van Hang-on in Doorn weer een pittig parcours voor iedere categorie uitgezet. De meeste paden waren hard waardoor het hardlooptempo erg hoog was. In combinatie met veel lange combinatiehindernissen was deze Survivalrun een ware overlevingstocht. Thor Zwolle ging echter met diverse prijzen naar huis.

De competitie in de D jeugd geldt voor kinderen van 7 tot 9 jaar en wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd. Voor alle andere jeugdcategorieën gold een officieel NK. Bij de categorie jeugd tot 17 jaar behaalde Paul van het Veld een prachtige 14e plaats. Aangezien de D jeugd nog in een ‘pilotfase’ zit gold hier geen officieel NK voor. Neemt niet weg dat Gwen de hoofdprijs bij dit officieuze NK mee terug nam naar Zwolle. In bijzijn van vele atleten en trainers van Thor nam Gwen haar eerste sportprijs in ontvangst. Vader Dries Kelderman erg trots en pakte op de zondag de hoofdprijs bij de Middenlange Survivalrun (MSR) categorie 40+. Binnen 13 km moest men zo snel mogelijk 61 hindernissen overwinnen.

Bij de Lange Survivalrun (LSR) wisten Alexander van Dalfsen (12e) en Michiel van Deursen (15) bij de top 15 van Nederland te plaatsen. De LSR staat bekend als de koningsklasse van de Survivalrun en kende over een parcours van 20km zelfs 80 hindernissen. Hierbij moest men 2x een 200 treden steile trap omhoog om daarna met volle bovenbenen door te rennen over het parcours.

Op zaterdag plaatsten 4 atleten van THOR Zwolle zich bij de top 20 van de druk bezette categorie Korte Survivalrun. (KSR) Over een parcours van 8 km moesten 48 hindernissen worden overwonnen. Jordy Vijfschaft nestelde zich met een 18e plek voor het eerst in de top 20 naast Jeroen Bolks (15e), Job Wille (12e) en Eric van den Ham (3e). Eric won hiermee wel met ruime voorsprong de 1e plaats bij de categorie 40+.

De Survivalrun in Doorn werd pas voor de 3e keer georganiseerd maar was wederom een erg goed georganiseerde wedstrijd met veel tevreden atleten. Over drie weken staat de volgende uitdaging op het programma in de altijd veelbelovende Survivalrun in Dinxperlo.