Afbeelding
Dylan van Moerkerk scoort in de finale. Foto: Joris Drachman

Vijf nationale titels voor karateka’s Mossel-Boot

· leestijd 2 minuten Sport

Maar liefst vijf nationale titels, een zilveren en vijf bronzen plakken was de ongekende oogst voor de karateka’s van Mossel-Boot tijdens de Nederlandse kampioenschappen in Zoetermeer. Op de medaille ranglijst kwam de Zwolse ploeg, na clubs uit Rotterdam, Haarlem en Amsterdam, uiteindelijk terecht op een mooie vierde plek.

Door de vele inschrijvingen werd het toernooi verdeeld over twee dagen en was de zaterdag al een mooi feestje door de winst van de broers Dylan en Joël van Moerkerk en Lex Krishnadath. Daar kwam nog een zilveren plak bij van Lois Helbers en een derde plaats voor Jermaine Beni. De titels voor Joël van Dylan van Moerkerk waren bijzonder overtuigend en zij lieten zien over een grote potentie te beschikken. Joël won in de finale met 4-1 van zijn eeuwige concurrent Tommy Wtzel uit Roermond, terwijl broer Dylan Glenn Roovers uit Utrecht wist te verslaan met duidelijke cijfers: 5-0. Rovers werd in 2015 nog tweede op de Europese Kampioenschappen en dat gaf de winst van van Moerkerk nog meer glans. De titel van Lex Krishnadath was een mooie verrassing, want hij versloeg favoriet Jan Bruist uit Roermond in de eerste ronde overtuigend met 4-2. Bruist werd onlangs nog geselecteerd voor de Europese Kampioenschappen in februari 2017 en verslikte zich lelijk tegen de Zwollenaar, die het afgelopen jaar een grote progressie doormaakte. Krishnadath knokte zich daarna door naar de winst. Clubgenoot Lois Helbers verloor de finale bij de meisjes junioren van EK-ganger Jaydin van den Eerden, maar maakte in de voorronden een prima indruk. Jermaine Beni pakte brons, maar had in de finale kunnen, en wellicht moeten, staan. In de halve finale gaf hij in de slotseconden een 4-2 voorsprong uit handen. Die finaleplaats had hij zeker verdiend, want hij maakte in de voorronden grote indruk met zijn snelle stoten.

De zondag was voor de jeugd tot en met dertien jaar en al bijna net zo succesvol. Chevaro Bosveld was de sterkste bij de jongens 10-11 jaar door Romano Nijhof uit Tiel in een spannende finale met 4-2 te verslaan. Thijmen Hasselt deed hetzelfde bij de jongens 12-13 jaar en dat ging heel overtuigend. Hij gaf zijn opponent Aslan uit Eindhoven geen kans: 4-0. Daarna werd nog vier keer een bronzen plak gewonnen door Kay van Werven, Tom Helbers, Marciana Bosveld en Lunna Helbers. Deze vier hadden gemeen dat ze allen in de voorronden verloren van de finalist en zich daarna geweldig wisten terug te knokken in de herkansing. Ze konden de knop goed ‘omzetten’ na een verliespartij en kwamen sterk terug. Een stukje mentale weerbaarheid, dat hun zeker zal helpen in de toekomst. Dat er verder nog maar liefst zes keer een vierde plek werd behaald geeft aan dat het in de breedte goed gesteld is bij de Zwolse karateclub.

Voor de coaches Henk Sporkslede, Francois van Langevelde, Joris Drachman, Jeffrey Littel, Debora Hasselt en Wim Mossel was het een fantastisch weekend om hun pupillen te zien schitteren op dit hoge niveau.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30