Afbeelding

Schrijfbende-feestmaand in Pistache

· leestijd 1 minuut Algemeen

Op 1 december opent Schrijfbende haar eerste vestiging in Pistache, Eiland 9 in Zwolle. Om dat te vieren, trakteert Schrijfbende Zwolle in de openingsmaand op een scala aan activiteiten.

“Schrijfbende bestaat al sinds 2009 en is actief in en buiten de regio Zwolle, maar had tot nu toe geen fysieke plek. Onze workshops en cursussen op het gebied van creatief schrijven voor kinderen en jongeren boden we daarom op allerlei verschillende plekken aan”, vertelt eigenaar Anita Drost. “Natuurlijk blijven we - ook nu we een eigen vestiging hebben - gewoon activiteiten aanbieden in bibliotheken, op scholen en bij buitenschoolse opvanglocaties, bij evenementen en bij mensen thuis. Dankzij de eigen workshopruimte in Pistache hebben we nu nog veel meer vrijheid om leuke activiteiten aan te bieden. Bovendien kunnen kinderen en jongeren ook gewoon even aan onze tafel aanschuiven om lekker te schrijven of inspiratie op te doen.”

Samen de grenzen van je verbeelding oprekken

“Ruim een miljoen Nederlanders, waaronder veel kinderen en jongeren, doet aan creatief schrijven. Vooral onder jongeren bevinden zich veel amateurschrijvers”, aldus Anita. “Ze houden bijvoorbeeld een dagboek of weblog bij, schrijven verhalen, gedichten of songteksten. In tegenstelling tot vrijetijdsactiviteiten als muziek, sport en dergelijke is schrijven voor veel kinderen en jongeren een solistische bezigheid. Dat is aan de ene kant logisch, maar aan de andere kant: samen de grenzen van je verbeelding oprekken is ontzettend leuk, en je leert veel van elkaar. Daarom organiseert Schrijfbende veel creatief-schrijven-activiteiten voor groepen kinderen of jongeren.”

Activiteiten openingsmaand

Bij Schrijfbende werken drie mensen: Cynthia van Tongeren, Nynke van Uffelen (jobstudent) en Anita Drost (eigenaar). “Alle drie zijn we erg blij met onze eigen vestiging. Daarom maken we van de openingsmaand, december, een echte feestmaand. Er zijn een heleboel activiteiten en workshops zoals estafetteschrijven, een kledingstuk bedrukken met een eigenzinnige tekst (voor jongeren), voorlezen voor peuters en een kerstkaart maken (voor 8 jaar en ouder). En op 10 december om 11 uur komt kinderboekenschrijver Victor Kammeijer op bezoek. Een overzicht van alle activiteiten is te vinden op de Facebookpagina van Schrijfbende.”

Kaart van de gebieden in Overijssel en Gelderland getroffen door de overstromingen in 1825.
Nieuw project over de Overijsselse watersnoodramp van 1825 en de lessen hiervan voor het waterbeheer van de toekomst Algemeen gisteren
Afbeelding
Theatervoorstelling over het geweten van de laatste secretaresse van Hitler te zien in Odeon Algemeen 22 apr, 17:02
Afbeelding
De Passerelle, de nieuwe duurzame loopbrug over het spoor, komt naar Zwolle: Aangepast bus- en treindienstregeling Algemeen 22 apr, 15:16