Start BuurtCultuurfonds

Algemeen

Stadkamer lanceert op woensdag 7 december het BuurtCultuurfonds. Een fonds waaruit inwoners van Zwolle en wijkverenigingen geld kunnen aanvragen voor cultuurprojecten. Een aanvulling op het al bestaande Fonds Amateurkunst dat zich richt op de verbinding tussen onderwijs en vrije tijd op het gebied van kunst. Met deze fondsen wil Stadkamer initiatieven op het gebied van dans, muziek, toneel, lezen en kunst aanjagen en zorgen voor meer verbinding tussen wijkbewoners, verenigingen en amateurkunstenaars.

Inwoners van Zwolle die rondlopen met ideeën voor een concert, film of voorstelling kunnen dit idee een stap verder brengen door in gesprek te gaan met deskundige adviseurs van Stadkamer en een aanvraag te doen voor een financiële bijdrage uit één van de twee fondsen.

Lancering BuurtCultuurfonds: 7 december
Ontdek op 7 december hoe je een aanvraag kunt doen bij het BuurtCultuurfonds of het Fonds Amateurkunst. Tijdens een informatieve maar ook inspirerende avond kun je in gesprek over je wensen en ideeën met adviseurs van Stadkamer maar ook met andere initiatiefnemers, cultuuraanbieders en geïnteresseerden. Er is volop aandacht voor succesvolle buurtprojecten en naast informatie zijn er ook optredens van Koorbazen en De Fakkelteit. De avond begint om 19.00 uur in Wijkcentrum de Enk, Enkstraat 67 in Zwolle. Meld je aan via buurtcultuur@stadkamer.nl