TalentStad leerling haalt Top2000-Stembus naar school

Algemeen

Douwe Smits (16) had een bericht gelezen op de social media over de Top2000-Stembus die een promotour maakt door heel Nederland. Douwe is een groot fan van de Top2000 en heeft de afgelopen jaren al een aantal keren samen met zijn ouders de opnames bijgewoond van het TV-programma Top2000 a gogo en op zijn favoriete nummers gestemd.
Het leek hem heel leuk om een keer te kunnen stemmen in de stembus. Hij had contact gezocht met de Dj's van Radio 2 en gevraagd om Zwolle aan te doen, want waar de bus stopt, kunnen bezoekers hun stem uitbrengen. Er was echter een probleem; de bus kon Zwolle wel aandoen maar dat viel onder schooltijd. Dat bleek echter helemaal geen probleem, de bus kon naar Douwe op school toekomen.

En zo gebeurde het dat de Top2000-Stembus voor het schoolplein van TalentStad Praktijkonderwijs parkeerde en Douwe zijn stem uit kon brengen. Als hobby maakt Douwe radio voor RTVZoo. Hoe leuk is dan om een kijkje te nemen in de Stembus en dit keer zelf geïnterviewd te worden en live op Radio 2 te komen met je verhaal. Ook de rest van de school vond het natuurlijk helemaal geweldig en nam een kijkje bij de bus en na afloop ging iedereen met de Dj's Paul Rabbering en Frank van 't Hof op de foto.