Rechts dames 1 van Travelbags/HV Zwolle

Dames Travelbags/HV Zwolle verslaan hekkensluiter

ZWOLLE - De dames van Travelbags/Handbalvereniging Zwolle hebben de competitiewedstrijd in en tegen hekkensluiter Groesbeek met 12-22 gewonnen. Zwolle blijft hierdoor koploper Nijhof/Broekland op de voet volgen. De ploeg van trainer Lambert Bouwman heeft slechts een puntje minder.

In de voorbespreking werd duidelijk benadrukt de tegenstander niet te onderschatten en niet mee te gaan in hun tempo. Na een slordig begin wisten de dames van Zwolle de score te openen. Na een tegendoelpunt via de cirkelspeelster stelden ze orde op zaken.

Na een paar mooie en snelle aanvallen van de Zwolse dames stond het 1-4. De dames van Groesbeek bleven verder breien, maar kwamen nauwelijks tot scoren. De ruststand werd daarom ook 4-11.

De doelstelling van de tweede helft was om de tegenstander in ieder geval onder de tien te houden. Het duurde even voordat de dames van Zwolle zelf weer tot scoren kwamen. Een aantal goed opgebouwde aanvallen werd niet beloond met een doelpunt. Na tien minuten op en neer golfend spel stond het 8-14, waarna HV Zwolle de teugels weer aantrok en de score uitbreidde tot 12-22.

Zondag 4 december om 12:15 uur speelt HV Travelbags Dames 1 thuis tegen HV Haarle Dames 1.