Afbeelding

Thuisnederlaag voor Landstede Basketbal tegen Den Bosch

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Landstede Basketbal heeft de eerste thuisnederlaag van het seizoen geleden. In een aantrekkelijk duel trok New Heroes (Den Bosch) aan het langste eind: 71-75. "We danken Den Bosch hartelijk voor de les die wij vanavond geleerd hebben", sprak Landstede-coach Herman van den Belt op de persconferentie na afloop.

Ongeveer duizend toeschouwers zagen in het Theater van de Sport dat Landstede de achterstand die het opliep in het eerste kwart (15-21) nooit meer helemaal wist te dichten. In het tweede kwart liep de achterstand op tot zestien punten en in de pauze stond het 30-43 voor de formatie uit Den Bosch, die met drie nieuwe Amerikanen flink versterkt was ten opzichte van de ontmoeting eerder dit seizoen. In Den Bosch won Landstede, in oktober, met 69-72.

Een veel beter verdedigend Landstede knokte zich in de tweede helft terug en bijna langszij. Na een 9-0 run aan het begin van de vierde en laatste periode stond het 61-62, maar het laatste zetje kon de Zwolse ploeg niet geven. Na een serie vrije worpen over en weer kwam de driepunter van Olaf Schaftenaar, in de buzzer, net te laat. Het werd daardoor 71-72.

Trainer/coach Van den Belt zag zijn ploeg de hele wedstrijd achter de feiten aanlopen. "Je bent de hele wedstrijd aan het knokken, van 14, 13 punten achter. Ik vond het een bijzonder matige eerste helft. In de tweede helft hebben we wel karakter getoond, geknokt", vond Van den Belt, die zijn ploeg niet agressief genoeg vond op de momenten dat het nodig was. "Terecht verloren. Een heel leerzame avond. We danken Den Bosch hartelijk voor de les die wij vanavond geleerd hebben. En wij spelen zaterdag weer", aldus Van den Belt.

Landstede, dat het deze avond zonder aanjager en topschutter Jonathan Tiller moest doen, gaat zaterdag op bezoek bij Aris in Leeuwarden. Die wedstrijd begint om 20.00 uur.