Michel Mulder stelt teleur in Astana

Sport

ZWOLLE - In de schaduw van de sensationele overwinning van Daidai Ntab viel de wereldbekerwedstrijd in Astana, Kazachstan, zaterdag vies tegen voor Ronald en Michel Mulder.

De Zwolse tweeling (dertig jaar) speelde geen rol van betekenis in de derde World Cup-aflevering van dit seizoen. Michel Mulder werd zelfs gediskwalificeerd. In de B-groep produceerde hij twee keer een valse start. De sprinter die door een blessure met een achterstand aan het seizoen begon, mocht dankzij afzeggingen van Kjeld Nuis en Jan Smeekens mee doen in Kazachstan.

Ronald kwam in de A-groep niet verder dan de twaalfde tijd (34,93). De pas 22-jarige Daidai Ntab, zoon van een Senegalese vader en Nederlandse moeder, verraste vriend en vijand. Hij bleef de Russische topsprinters Pavel Kulizhnikov en Ruslan Murachov voor met een winnende tijd van 34,52.

Zondag wist Michel Mulder zich niet te revancheren. De olympisch kampioen en tweevoudig wereldkampioen sprint kwam tot 35,48 en moest genoegen nemen met een twintigste plaats in de B-groep.

Ronald Mulder komt vanmiddag nog in actie op de tweede 500 meter.