Concentratie bij Jeroen van Brummen (rechts) tijdens de topper tegen Bennekom.
Concentratie bij Jeroen van Brummen (rechts) tijdens de topper tegen Bennekom. Pedro Sluiter

Berkum blijft lijstaanvoerder na remise tegen concurrent Bennekom

· leestijd 1 minuut Sport

(door Harry Bouwhuis)

ZWOLLE - Als Berkum volgende week het laatste duel voor de winterstop bij hekkensluiter De Esch wint, is de ploeg van Arno Hoekstra winterkampioen in de eerste klasse D . De topper tegen concurrent Bennekom eindigt in 1-1 .

Met het gelijkspel kan iedereen leven. Berkum schiet prima uit de startblokken, krijgt ook kansen via onder meer Johnsen Bacuna, maar de sterke nummer twee van de ranglijst komt voor de thee wel op voorspong door topscorer Kevin Sissing. Het duurt tot een kwartier voor tijd voordat de terechte gelijkmaker valt. Invaller Youp Kok tekent voor de 1-1. Hij neemt de spitspositie over van Jeroen van Brummen, voor de winterstop één van de meest opvallende spelers bij Berkum.

Van Brummen is een kind van de club. Daar doen zes jaar WVF en één seizoen Wijthmen niets aan af. Terug op het oude nest was het de bedoeling om lager te gaan ballen, maar trainer Hoekstra kon de multifunctionele speler wel gebruiken. Want de 29-jarige Van Brummen is op bijna elke positie inzetbaar en staat er door zijn nooit aflatende inzet prima op bij zijn medespelers. Vraag het maar aan aanvoerder Marc van der Meulen die al in de F-jes met de bikkelaar samenspeelde. “Hij heeft iets wat we vorig jaar misten, duelkracht en onverzettelijkheid. Hij is altijd nuttig voor ons.”

Hoekstra wist al snel welk vlees hij in de kuip had. “Je kunt van hem op aan. Het maakt niet uit op welke positie hij staat. ‘Als ik maar speel trainer’, zei hij in de voorbereiding. Dat tekent hem. Je hebt altijd balans nodig in je elftal. Jeroen zorgt daarvoor.”

Van Brummen is niet het type van al te veel woorden. Hij laat liever zijn voeten spreken. Maar hij beseft wel waar zijn kracht ligt. ”Ik weet zelf wel dat ik het niet moet hebben van een verfijnde techniek. Blijven gaan voor de ploeg en niet opgeven, dat is meer mijn ding.”

Aan een kampioenschap wil hij absoluut nog niet denken. ”Kijk naar zo’n ploeg als Bennekom vandaag. Bijna geen zwakke plekken. Het gelijkspel was dan ook een goede afspiegeling. En je hebt ook nog met DUNO, WHC en SVZW van doen. Dit is kwalitatief misschien wel het beste team waarin ik ooit voetbalde terwijl er in mijn WVF-tijd toch ook vaak goede ploegen stonden. Ik heb er altijd met veel plezier gevoetbald -WVF is een geweldige club- maar hier ben ik opgegroeid. Dat trekt toch altijd.“