Razi Kanseyo zit Raymond Fafiani fel op de huid.
Razi Kanseyo zit Raymond Fafiani fel op de huid. Pedro Sluiter

Dieze West weer met lege handen

ZWOLLE - Lekker meevoetballen, maar makkelijk de goals tegen krijgen en voorin de kansen niet afmaken. Het is de wedstrijd van Dieze West, en in grote lijnen ook het seizoen, in een notendop.

Het is dat doelman Danny van der Vegt in de tweede helft nog een paar wereldreddingen verricht, anders neemt de score tegen JOS Watergraafsmeer echt vernederende vormen aan. Nu blijft het bij 0-3 door doelpunten in de 17e, 37ste en 54ste minuut.

De Amsterdammers profiteren in de eerste helft van het manco waar Dieze West dit seizoen mee kampt: slecht verdedigen bij standaard-situaties. Uit een corner en een vrije trap wordt het 0-2. De eerste treffer is een eigen doelpunt van Dieze West-middenvelder Milos Durmic, die de bal ongelukkig toucheert.

Acht minuten voor rust let Dieze West niet op als een vrije trap terugstuitert van de paal. Alex de Bruijne is wel alert en knalt de bal in het dak van het doel. Als Omar Limon kort na de pauze de 0-3 binnenschiet is de wedstrijd gespeeld. Danni Lohman redt kort voor tijd de eer waarmee de eindstand wordt bepaald op 1-3.

Dieze West blijft hekkensluiter in de zondaghoofdklasse A. Concurrenten De Meern en vv Heerenveen gingen ook onderuit. Het gat naar De Meern en Heerenveen blijft hierdoorr respectievelijk vijf en zes punten. Nummer vier Woezik is zondag 11 december de laatste tegenstander voor de winterstop.