Bekerwedstrijd Swol 1894 Dames - Het Ravijn 2 (keeper Nijdam).
Bekerwedstrijd Swol 1894 Dames - Het Ravijn 2 (keeper Nijdam). Pedro Sluiter

Waterpolodames Swol 1894 willen iets te graag in slotfase tegen 'het grote' Ravijn

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij) ZWOLLE - Natuurlijk (!) kan Mieke van der Sloot ook na de nederlaag nog genieten van de fraaie doortikbal waarmee ze op slag van de rust Swol 1894 op 4-3 zet in het bekertreffen met 'het grote' Ravijn. "En ik geniet sowieso. Hallo! We hebben drie-en-een-halve part hartstikke goed weerstand gegeven. Dus ik ben hartstikke tevreden. Mooie opsteker voor de rest van de competitie."

Het is zo’n duel (achtste finales beker) waarin de Swolse waterpolodames kunnen laten zien hoe goed ze zijn en dat de tegenstander, Het Ravijn 2, alleen maar kan verliezen. Een scenario waar na de eerste periode niemand rekening mee houdt (0-2 tussenstand), maar dat aan het einde van de tweede (4-3) en derde periode (6-6) helemaal niet meer ondenkbaar is. De reserves van de eredivisionist uit Nijverdal hebben het zwaar te verduren in zwembad De Vrolijkheid, wat goed te merken is als coach van de bezoekers haar weer eens opwindt en daarvoor geel krijgt. Sluitpost Elsah Nijdam verricht namens de tweedeklasser een paar wereldreddingen, maar het kwaliteitsverschil komt er in de laatste zeven minuten alnsog uit. Ook voor Nijdam is er geen houden meer aan als de bezoekers er twee kort achter elkaar zo doorheen zwemmen.

Van 6-6 gaat het naar 6-8, waarna Swol nog één terugkomt. Daarna loopt Het Ravijn uit naar 7-11, mede doordat Van der Sloot op 7-9 een strafworp mist. Ze is niet de enige deze avond; twee medespelers gaan haar voor. Op de training gaan ze er ook niet altijd in, zegt Van der Sloot desgevraagd. “Dat is nog wel een puntje. Het is een loterij hè, één-tegen-één. Ik kan er niet echt een zinnig woord over zeggen.”

Een verklaring voor het grote verschil in de laatste periode, na een gelijkopgaande wedstrijd, denkt de trainer/speler wel te hebben. “Ik denk dat we te veel met de aanval bezig waren in plaats van met verdedigen. Daardoor laat je wat gaten vallen en dan hebben zij best wel wat routine en daar wordt je gewoon op afgestraft. Dan willen we te graag", zegt Van der Sloot, die dit seizoen zo goed als een volwaardige speler is. "Die vraag kwam vanuit de groep." Eind vorig seizoen werd ze als trainer aangesteld en deed ze incidenteel mee. Als het nodig was kwam de oud-international in de loop van de wedstrijd erin. Dit seizoen is het andersom. Vanaf het begin, zolang het nodig is. "En niet nog even erin om het verschil te maken. Dat werkte averechts.”

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 27 mrt, 17:47
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 27 mrt, 17:03
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 27 mrt, 16:37