Afbeelding

Alzheimer Café haalt kerstherinneringen op

· leestijd 1 minuut Algemeen

WIPSTRIK – Het Alzheimercafé op dinsdag 20 december staat vol in het teken van ontspanning met het ophalen van kerstherinneringen en het genieten van de muziek van het koor Oud Goud.

Het koor staat onder leiding van Hetty Bolt. Het bijzondere van het koor is dat het is opgericht voor mensen met dementie die nog thuis wonen. Veel mensen houden van muziek en zingen. De oprichters van het koor vinden dat dit mogelijk moet blijven, ondanks het hebben van dementie. Iedereen met een geheugenprobleem is dan ook van harte welkom om aan te sluiten bij het koor. Tijdens de avond worden er onder andere bekende liederen van vroeger gezongen en gaan de aanwezigen kerstherinneringen ophalen.

Het Alzheimer Café wordt gehouden in restaurant Urbana aan de Wipstrikkeralee en duurt van 19.30 tot 21.00 uur. Vanaf 19.00 uur gaat de zaal open.

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats waar mensen met dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden elkaar in een ongedwongen en gemoedelijke sfeer kunnen ontmoeten en ervaringen kunnen uitwisselen. Het Alzheimer Café geeft voorlichting over dementie en maakt de gevolgen ervan bespreekbaar.

Iedereen die een vraag heeft over dementie kan in het Alzheimer Café terecht. Of het nu iemand is die onlangs heeft gehoord dat hij aan de ziekte van Alzheimer lijdt, iemand die zorgt voor een familielid met dementie of iemand die beroepshalve met dementie te maken heeft. Al deze mensen kunnen in het Café leren van elkaars ervaringen en profiteren van de aanwezige kennis en kunde.