Afbeelding
Zecht | Doen wat je beweegt

Instituut voor Veiligheid & milieu lanceert

· leestijd 3 minuten Algemeen

Een nieuw platform voor veiligheidskennis en -personeel

IVM, het Instituut voor Veiligheid en Milieu in Coevorden maakte deze maand bekend een nieuwe dienstverlening te starten onder de naam IVM QHSE Recruitment. Met een nieuw platform richt het bedrijf zich op kennisdeling en tijdelijke inzet van personeel op het gebied van Veiligheid, Kwaliteit, Gezondheid en Milieu (QHSE).

‘Wij lossen veiligheidsvraagstukken op voor bedrijven in alle branches met risicovolle omstandigheden. Met bijna dertig jaar ervaring hebben we veel kennis en kunde in huis en veel ervaren specialisten,’ legt IVM-directeur Marius Veenvliet uit.

‘Onze kennis van veilig werken, onze kennis over leren, onze ervaring binnen de verschillende risicovolle sectoren en ons grote netwerk van specialisten willen we graag delen. Met IVM QHSE Recruitment bieden wij onze opdrachtgevers en specialisten een platform voor kennisdeling en verdere professionalisering. Door zoveel mogelijk kennis te delen werken we samen aan een veilige werkomgeving.’

Bedrijven en professionals die werken binnen QHSE kunnen terecht op een speciale website waar IVM alle deskundigheid bundelt: qhse.werkveilig.nl. Manager QHSE Recruitment Herbert van Larsdonk: ‘Met IVM QHSE Recruitment kunnen we onze klanten bedienen met projectmatige veiligheidsspecialisten. We richten ons op de tijdelijke inzet van veiligheidspersoneel op alle niveaus. Met al onze ervaring zijn wij als beste in staat om de juiste man of vrouw op de juiste plek in te zetten.’

IVM QHSE Recruitment vormt de schakel tussen de ruim honderd veiligheidsspecialisten die bij IVM in dienst zijn, de vele zelfstandige veiligheidsprofessionals uit het netwerk en de opdrachtgevers binnen de branches Afvalverwerking, Bouw & Infra, (Chemische) Industrie en Olie, Gas & Energy. De website functioneert daarbij als trefpunt voor klanten om contact te leggen en opdrachten te plaatsen. Veiligheidsspecialisten gebruiken het platform om opdrachten te vinden en deel nemen aan het netwerk van professionals van IVM.

Meerwaarde: een integrale oplossing
Marius: ‘Een veiligheidsprobleem wordt bij IVM niet standaard opgelost met het leveren van de juiste man op de juiste plek. Wij gaan bij iedere aanvraag in gesprek met de klant om de vraag achter de vraag te achterhalen. Vraagt de klant om inzet van een veiligheidsmedewerker? Misschien ligt de oplossing voor zijn vraagstuk wel in een andere hoek. Wij kijken altijd naar het geheel.’

Herbert vult hem aan met een voorbeeld: ‘Een ziekenhuis vroeg om de inzet van veiligheidstoezichthouders tijdens de aanbouw van een nieuwe vleugel. Een veiligheidsadviseur van IVM met een achtergrond in de zorgsector ging op gesprek om de vraag te inventariseren. Hij ontdekte dat er meer risico’s waren waar andere personeelsinzet voor nodig was. Daarbij kon hij adviezen geven voor de bouw om risico’s in de toekomst te verminderen. En dat is precies waar wij goed in zijn. Een totaalbeeld creëren met als doel een veilige werkomgeving realiseren.’

Sinds de klanten hebben ervaren wat het hen oplevert blijven ze bij IVM aankloppen voor bemiddeling voor tijdelijk QHSE personeel binnen alle lagen van de organisatie. Een overheidsinstelling waarvoor IVM al jaren BHV-trainingen verzorgt, consulteerde het bedrijf voor een vraagstuk op het gebied van Safety & Security.

Ook een waterschap die trainingen afnam wist IVM te vinden toen ze op zoek waren naar veiligheidsdeskundigen om een risico-inventarisatie te doen bij zijn gemalen en sluizen. IVM zette een groep deskundigen in om deze 3600 objecten in de buitengebieden met de nieuwste methodes in beeld te brengen.

Marius heeft een grote ambitie wat betreft het terugdringen van werkgerelateerde ongevallen. ‘Jaarlijks vinden 450.000 ongevallen plaats als het gevolg van een onveilige werksituatie. Daarvan verzuimen 220.000 medewerkers minimaal een dag. Dat drijft mij om me in te zetten voor een veilige werkomgeving. De branche is volwassen, maar ziet de integrale oplossing nog niet. Wij dagen bedrijven graag uit om ‘een veilige werksituatie’ aan te besteden. Je zult zien dat wij met verrassende oplossingen komen die effectief en kostenefficiënt zijn.’

IVM. De verbindende schakel
IVM is al bijna dertig jaar synoniem met veilig werken. Vanuit het hoofdkantoor in het Drentse Coevorden en met trainingslocaties door het hele land werken ruim honderd medewerkers, aangevuld met zelfstandige professionals, vanuit hun hart aan een veilige werkomgeving voor bedrijven met risicovol werk.

De missie van IVM is het werk veilig te maken. Dit bereikt het bedrijf door middel van leiderschap in veiligheid. IVM wil toonaangevend de beste zijn door voorop te lopen in de markt.

De manier van zakendoen is respectvol, nuchter, open en eerlijk. Ze doen wat ze zeggen bij IVM. En dat wordt ook erkend en gewaardeerd door de klanten. Het bedrijf heeft een unieke positie verworven in de veiligheidsbranche met een compleet aanbod op het gebied van veiligheid, kwaliteit, gezondheid en milieu.

Met het nieuwe kennisplatform IVM QHSE Recruitment bundelt IVM zijn kennis en ervaring en geeft het bedrijf de verbindende schakel vorm tussen veiligheidsprofessionals en de opdrachtgevers. De schakel tussen kennen en kunnen.