Afbeelding

Groot Mannenkoor Zwolle hult zich met ‘Noche de Paz’ in Spaanstalige sferen

Algemeen

ASSENDORP - Het Groot Mannenkoor Zwolle (GMZ) verzorgt op maandag 19 december om 20.00 uur in de Dominicanenkerk in Assendorp een kerstconcert met een Spaanstalig accent.

De Colombiaanse sopraan Margarita Castañeda verleent deze avond haar medewerking, evenals pianist Philine Coops. Tevens treedt het Noord Nederlands Gitaarensemble, dat staat onder de professionele leiding van gitarist Erik Westerhof, op. Behalve het GMZ geeft, zowel voor als na de pauze, ook het Noord Nederlands Gitaarensemble, acte de présence. Na de pauze brengt het GMZ een aantal Spaanstalige kerstliederen ten gehore.

Het GMZ staat onder leiding van Hennie Ramaekers, die uit Maastricht afkomstig is en jarenlang diverse bekende koren waaronder de Mastreechter Staar dirigeerde. Met de uitvoering van vernieuwende programma’s wil hij laten horen dat koormuziek een verrassend entertainment kan opleveren.

Mede dankzij de inspirerende inzet van haar dirigent heeft het GMZ ijverig gewerkt aan een modernisering van het repertoire. Het toevoegen van moderne, herkenbare muziek zoals musicals, evergreens en popmuziek, gecombineerd met een zangcursus voor aspirant leden en vocal coaching voor de overige leden, heeft ertoe bijgedragen dat tegen de algemene tendens in de laatste jaren het ledenaantal is gegroeid naar meer dan tachtig zangers.

De kerk is voor het kerstconcert open vanaf 19.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via de koorleden of ‘s avonds aan de kassa. Kijk voor meer informatie op www.grootmannenkoorzwolle.nl of op Facebook: https://www.facebook.com/grootmannenkoorzwolle.nl.