WRZV laat Columbia ontsnappen in hoofdklasse KNVB

APELDOORN - Het WRZV-zaalvoetbalteam moest vrijdagavond voor de derde speelronde op rij genoegen nemen met een gelijkspel. In Apeldoorn werd het 3-3 tegen het hoger geklasseerde Columbia. Bij WRZV Zwolle debuteerden routiniers Dennis Elferink en Tom Bosma. Ook Adan Dualeh kwam voor het eerst aan de start.

Beide ploegen hieldn elkaar in de eerste helft in evenwicht en keken de kat uit de boom. Beide keepers – met Marcus Jan Schiere bij de WRZV in het doel- wisten de aanvallers van scoren af te houden. Uiteindelijk was het Tom Bosma die na een knappe actie de score opende. De balvaste aanvaller van YBC deed precies waarvoor hij was opgesteld. Van rechts naar binnen draaien en met links knap en hard afronden. Toch kwam Columbia vlak voor rust op gelijke hoogte nadat balverlies op het middenveld werd afgestraft en met een counter knap werd uitgespeeld. Het was nog wel even spannend omdat Ricardo Visscher (WRZV) met geel het strafbankje mocht gaan opzoeken. Columbia wist niet van de man meer situatie te profiteren.

Na rust ging de WRZV aandringen en begonnen de spelers elkaar steeds beter te vinden. Onder aanvoering van Helmar Konjanan werden er meerdere kansen gecreëerd en was het Konjanan zelf die de WRZV op 1-2 zette. Columbia moest komen en deed dat ook. Dankzij goede reddingen van Schiere wist de ploeg uit Zwolle zich keer op keer knap onder de druk uit te voetballen. Dit leverde ook goede kansen op. Net als in voorgaande wedstrijden hielden de Zwollenaren de tegenstander echter in de wedstrijd. Het was Columbia die uit een scrimmage de stand weer recht trok (2-2).

Met nog tien minuten op de klok was het toch weer Bosma die met een vergelijkbare actie als in de eerste helft de WRZV weer op voorsprong bracht. Het dichtstbij een bevrijdend doelpunt was wederom Konjanan met een bal op de paal. De Apeldoorners wisselde de keeper in voor een veldspeler en de WRZV kwam onder grote druk te staan. De wissel wierp vruchten af en Columbia beloonde zichzelf dan ook met de gelijkmaker. Er waren nog spannende momenten aan beide kanten, maar de teams wisten niet meer te scoren.

Voor de WRZV Zwolle was dit het derde gelijke spel op rij en de kater was zichtbaar bij de spelers. De WRZV staat nu in de middenmoot op de zevende plaats in de hoofdklasse G. Vrijdag 16 december speelt het in Lelystad tegen zvv Dynamo. De wedstrijd wordt gespeeld in sporthal de Koploper. Aanvang wedstrijd is 20.30 uur.

Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 15 uur geleden