Afbeelding

ZAC wint degradatiekraker, Be Quick '28 naast WVF na winst

Sport

ZWOLLE - ZAC heeft drie levensbelangrijke punten gepakt in de degradatiestrijd van 2H. Door de 5-0 overwinning op hekkensluiter Quick '20 sluit het aan bij de onderkant van de middenmoot.

Alleen een overwinning telde voor ZAC, dat op het eigen natuurgrasveld uit de startblokken schoot. Na wat gevaarlijke voorzetten die voor het doel van Quick '20 langs gingen duurde het tot halverwege de eerste helft voordat Joren Drost de ban brak. Met een schitterende knal stuurde hij de bal naar de linkerbovenhoek.

Op een voor ZAC heerlijk moment werd het 2-0. Joost Vulkers schoot op slag van rust binnen op aangeven van Robbin Bastiaan. Van dichtbij, na een corner, besliste Drost de eenzijdige pot in de 53ste minuut. Drost werd even later onder luid applaus naar de kant gehaald.

Iljas Baltes en invaller Joey Groen zorgden ervoor dat de score opliep tot 5-0. Lex Heimerikx en Joost Vulkers waren ook nog dichtbij.

ZAC is ondanks de driepunter niet dichterbij Be Quick '28 gekomen. Dat boekte tegen Den Ham (2-1) alweer de vierde winst op rij. Het komt daardoor naast WVF te staan in de middenmoot van 2H. De degradanten uit de eerste klasse hebben 16 punten verzameld, 5 meer dan ZAC.

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59