Afbeelding

Dieze West treft Nunspeet in poulefase IJsselcup

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Heinrich Welling van de KNVB was er niet, maar de setting van de loting voor de eerste editie van de IJsselcup zaalvoetbal was wel van een landelijke allure, voorafgaand aan de wedstrijd PEC-Zwolle-Willem II in de persruimte van het stadion. De WRZV-organisatie werd bij de loting geassisteerd door Wethouder van Sport Rene de Heer en PEC Zwolle-icoon Ben Hendriks.

De IJsselcup wordt gespeeld op woensdag 28 en donderdag 29 december in de WRZV-hallen. Aan het toernooi doen dertien teams mee, inclusief het team dat namens de WRZV in de KNVB-zaalcompetitie speelt. Organisator Freddy Eikelboom hoopt dat zijn initiatief oude tijden doet herleven. In 1981 was de eerste editie in de IJsselhallen. De laatste jaren was de WRZV-hallen thuishaven van het Jo van Marle-toernooi. Dat is nu verhuisd naar het Landstede Sportcentrum.

Het doel van de WRZV is om de IJsselcup de komende jaren te laten uitgroeien tot een groot jaarlijks zaalvoetbalevenement waaraan alle veldvoetbalverenigingen uit de regio deelnemen, waar het Jo van Marle-toernooi zich richt op clubs uit Zwolle.

De poule indeling is als volgt:

Poule A: Dieze West, Nunspeet, VSCO'61, Hatto Heim, HFC Storica, Olympia'28 en VSW.

Poule B: KHC Kampen, WVF, 's-Heerenbroek, Hattem, Wijthmen en WRZV Zwolle.

De nummers één tot en met vier van de poules plaatsen zich voor de kwartfinales. Na de prijsuitreiking krijgt het toernooi een feestelijke afsluiting met onder meer optredens van de Zwolse zangers Wesley Wolters en Daniël Zuidema. Ook is er een grote verloting gedurende de zaalvoetbaldagen, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan het jeugdvoetbal van de WRZV.

Het treffen tussen Dieze West en Nunspeet is pikant omdat zowel Nunspeet-spelers Wahid Shimeri en Tom IJzerman als trainer Marcel Boudesteijn successen vierden bij Dieze West. Dieze West is de enige hoofdklassevereniging die aan het toernooi deelneemt.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 20 uur geleden
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 20 uur geleden