Afbeelding

Inclusieve samenleving: Jij Telt Mee!

maandag 12 december 2016 0:00

Op zaterdagmorgen 17 december van 10:30-12:30 uur Stationsplein1 te Zwolle spreken Tweede Kamerlid en Lijsttrekker Norbert Klein en kandidaat Tweede Kamerlid Harry Haddering namens de Vrijzinnige Partij graag met u over hoe we een inclusieve samenleving van Nederland kunnen maken.

Uitgangspunt voor vrijzinnige politiek is, dat mensen ruimte moeten krijgen voor ontplooiing om vrij te kunnen zijn. Daarom is de Vrijzinnige Partij voor een volledig inclusief-beleid, waarbij iedereen meetelt. Dat betekent, dat onze samenleving ook mensen met een beperking de kans moet geven om mee te blijven doen en hun talenten ten volle te benutten. Dat houdt ook in, dat wij stoppen met praten over deze doelgroep en beginnen met overleggen met deze doelgroep. Mensen met een beperking lopen tegen extra kosten aan. De Vrijzinnige Partij kiest voor oplossingen die bestaande middelen in de gehele welzijns- en zorgsector inzetten om mensen met een beperking tegemoet te komen. Bijvoorbeeld gebruik maken van een busje van een verzorgingshuis voor het vervoer van mensen met een beperking in de omliggende wijk.

Verder in ons verkiezingsprogramma: een onvoorwaardelijk basisinkomen, flexibele AOW, een basis gezondheidszorg zonder eigen risico en een toetsbare Jeugdzorg. Ons uitgangspunt bij alles is: Iedereen telt mee, jong en oud. Kom naar onze bijeenkomst en deel uw gedachten over de toekomst van Nederland; úw toekomst.