Afbeelding

Expertisecentrum Voet & Beweging - Wat kun je doen aan wintervoeten?

Partnerbijdrages

Een rode, ruwe, schilferige huid, kloven in de voeten, likdoorns, wintertenen. Je voeten hebben het in de winter zwaar te verduren. Hoe loods je je voeten pijnloos door de winter?


VOETVERZORGING
Zorg dat de huid in topconditie blijft! Op een soepele huid ontstaat minder snel overtollig eelt. Was je voeten zonder zeep en droog ze goed af, ook tussen de tenen. Masseer de voeten regelmatig in met een voedende zalf. Wie zijn voeten dagelijks verzorgt, is er ook op tijd bij als er klachten ontstaan.


SOKKEN EN SCHOENEN
Trek elke dag schone, niet te strakke of te ruime sokken aan en draag goede leren schoenen. Goed schoeisel heeft de juiste pasvorm met voldoende ruimte voor de tenen en de bal van de voet, is gemaakt van ademend materiaal en heeft een stevige zool.
Twijfel je of jouw schoenen goed zijn voor jouw voeten? Laat het Expertisecentrum Voet & Beweging er eens naar kijken.


Lukt het niet om van die vervelende likdoorns, wintertenen en kloven af te komen? Of heb je andere klachten aan voet, enkel, knie, heup of rug? Maak dan een afspraak met het Expertisecentrum Voet & Beweging.

Bij het ons vind je alles op het gebied van soepel en gezond bewegen. In deze column beantwoorden we elke maand een vraag over een voet- of bewegingsklacht of over het verbeteren van sportprestaties.


Heb je ook een vraag? Mail hem naar info@voetenbeweging.nl