Afbeelding

Nordic Health Zwolle helpt mensen met chronische nek- en rugklachten

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Mensen met langdurige nek- en rugklachten en daarin vastlopen, kunnen terecht bij revalidatiekliniek Nordic Health Zwolle.

“We spreken over mensen die vaak al bij de fysiotherapeut en chiropractor zijn geweest, waarvan foto’s zijn gemaakt, maar waarbij er geen uitweg meer lijkt te zijn”, legt Bastiaan Meijer uit. “Wij kijken met meerdere disciplines, een revalidatiearts, een psycholoog en een fysiotherapeut, naar het probleem en stellen ons de vragen: wat is de oorzaak?, wat is er al aan gedaan? en hoe kunnen we deze persoon weer op gang helpen om zijn of haar kwaliteit van leven te verbeteren?”

Chronische pijn kan verstrekkende gevolgen hebben, realiseert ook Meijer zich. “Mensen kunnen uitvallen bij het werk, soms komen ze niet meer onder de mensen en raken ze in een sociaal isolement. Dat kan vervolgens weer leiden tot angst en depressieve gevoelens.”

Met beweging, educatie en psychologische hulp proberen de specialisten van Nordic Health deze mensen weer aan een voor hen zinvol bestaan te helpen. Meijer: “We proberen de neergaande cirkel te doorbreken. Wat er bijvoorbeeld in twintig jaar is opgebouwd, kunnen we onmogelijk in drie jaar oplossen. Nordic Health leert mensen echter beter met pijn om te gaan en stappen te maken om weer verder te komen: een stapje verder dan de reguliere zorg.”

Nordic Health is op meerdere plekken in Nederland gevestigd en is sinds oktober in Zwolle. De zorg wordt vergoed uit de basisverzekering. Wel is een verwijzing van de huisarts vereist.

Nordic Health Zwolle

Dokter van Deenweg 40

8025 BB Zwolle

(038) 303 18 80

www.nordichealth.nl

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 10 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 10 uur geleden