Afbeelding

Water ZomerExpo 2017 in Museum de Fundatie

· leestijd 1 minuut Algemeen

BINNENSTAD - Museum de Fundatie is gastheer van ZomerExpo, de grootste kunsttentoonstelling met open inschrijving en anonieme selectie in een Nederlands museum.

De tentoonstelling is van 25 mei tot en met 20 augustus parallel te zien in de Fundatie Zwolle en Kasteel het Nijenhuis in Heino/Wijhe. Het thema is ‘Water’. Tot en met 7 maart 2017 kan iedereen werk aanmelden en kans maken op deelname aan Water ZomerExpo 2017.

In Zwolle vindt Water ZomerExpo 2017 plaats in ‘de Wolk’, de ellipsvormige nieuwbouw op het dak van het museum. In Heino/Wijhe zijn de werken tentoongesteld in en om het kasteel, inclusief de beeldentuin en – heel toepasselijk – de slotgracht.

Water als thema is mede ingegeven door de ligging van de Fundatie in het waterrijke westen van de provincie Overijssel. Als Hanzestad is Zwolle bovendien onderdeel van de 37ste Internationale Hanzedagen, die in juni in Kampen worden gehouden. Het motto van de Hanzedagen is ‘Water Verbindt’.

Belangstellenden kunnen tot en met 7 maart 2017 een of meer kunstwerken voor een voorronde aanmelden op zomerexpo.nl. Alle beeldende disciplines zijn welkom. De jury bestaat uit galeriehouders, curatoren, kunstmakers en liefhebbers en kiest, zoals altijd, oog in oog met de kunst, zonder kennis over de maker.

Tijdens vijf landelijke voorrondedagen selecteert de jury in totaal 250 werken voor Water ZomerExpo 2017 in de Fundatie . De voorrondes vinden plaats op 12 maart bij Academie Minerva, Groningen, 18 maart in Stedelijk Museum Schiedam, 25 maart in Loods 6, Amsterdam en 1 april in ZIMIHC Theater Stefanus, Utrecht. De voorronde voor buitenkunst is op 8 april bij Kasteel het Nijenhuis in Heino/Wijhe.

Kijk voor meer informatie op zomerexpo.nl of stuur een e-mail naar info@zomerexpo.nl.

Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport gisteren
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen gisteren
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 18 apr, 11:11