Egbert Kragt met de kampioensschaal in het seizoen 2014/2015.
Egbert Kragt met de kampioensschaal in het seizoen 2014/2015. archief

Laatste seizoen Kragt en Westerhuis bij respectievelijk ZAC en Be Quick '28

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Twee Zwolse ploegen uit de tweede klasse H hebben deze week bekend gemaakt dat ze na dit seizoen afscheid nemen van de trainer. Egbert Kragt vertrekt na vijf jaren bij ZAC en Wilfred Westerhuis blijft niet langer dan een seizoen bij Be Quick '28.

Westerhuis kende een moeizame start, maar het eerste elftal is inmiddels uit het dal en gaat zelfs aan de leiding in de tweede periode. "Ondanks de onmiskenbaar stijgende lijn is er onvoldoende vertrouwen dat er sprake is van de juiste man op de juiste plek. Wij gaan er vanuit dat Wilfred en de spelersgroep op een positieve manier de lijn van de afgelopen weken kunnen doorzetten in de tweede helft van het seizoen", laat Michel Westerbeek, bestuurslid voetbalzaken, weten in een persbericht.

Bij ZAC komt er na vijf seizoenen een einde aan het tijdperk Kragt, die begon in de derde klasse met de wapendragers. Hij degradeerde in zijn eerste seizoen, maar werd daarna twee keer op rij kampioen met een talentvolle selectie die bijna volledig bestond, en bestaat, uit eigen jeugdspelers. Vorig seizoen handhaafde de ploeg zich in het eerste seizoen ooit in de tweede klasse. Kragt hoopt ZAC dit seizoen voor de tweede klasse te behouden.

Overig trainersnieuws

Bij Wijthmen plakt trainer Elvin Matuankotta er nog een seizoen aan vast. De oud-voetballer kwam dit jaar over van HTC, waar hij interim-trainer was. Deze week werd eveneens bekend dat Arno Hoekstra zijn contract verlengde bij Berkum.

Een week eerder maakten respectievelijk HTC en SVI al bekend na dit seizoen door te gaan met trainers Joop van Dijk en Joram Hendriks.