Instructies van trainer Lambert Bouwman.
Instructies van trainer Lambert Bouwman. Hans Smit (archief)

Handbalvrouwen Zwolle blijven in spoor van koploper na dikke zege

Sport

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE - De handbalvrouwen van Travelbags/HV Zwolle hebben 2016 afgesloten met een 32-17 zege over laagvlieger Klink Nijland/Kwiek 3. Hoewel de top drie zich halverwege het seizoen duidelijk aftekent, is het verschil volgens trainer Lambert Bouwman niet zo groot in de eerste klasse noord-oost A. "Iedereen kan van iedereen winnen."

De Zwolse vrouwen hebben een punt minder dan koploper Nijhof/Broekland en een punt meer dan Overwetering. Het drietal scheidt zich af van de rest bij het scheiden van de kerstmarkt. "Twee keer verliezen en je staat in de middenmoot", stelt Bouwman realistisch. "De top drie zit tot nu toe aan de goede kant van de score, maar het steekt niet met kop en schouders er bovenuit. Ik blijf erbij: iedereen kan van iedereen winnen. Wij wonnen met een puntje verschil van Heino. Die staan laag in de middenmoot. Dat hadden we ook kunnen verliezen", aldus Bouwman, die zijn ploeg zaterdagavond een regelmatige overwinning zag boeken in sporthal Zwolle-Zuid.

Goed verdedigd

De handbalsters waren aanvankelijk niet helemaal bij de les en kwamen daardoor met 1-2 achter, maar binnen drie minuten stond het al 6-2. "Daarna zijn we gestaag doorgegaan. We hebben heel goed verdedigd", vond Bouwman. In de slotfase kwamen de bezoekers iets dichterbij omdat de trainer wat tactische varianten uitprobeerde. "Dat werkte jammer genoeg niet helemaal."

Op 8 januari wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd voor beide eerste teams van de fusievereniging.

Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert met foto's uit vergeten oorlogen in Stadkamer Algemeen 4 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 6 uur geleden
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen 6 uur geleden