PEC Zwolle-FC Utrecht (bekernederlaag)
PEC Zwolle-FC Utrecht (bekernederlaag) Hans Smit / Sportief Zwolle

PEC Zwolle mist mentale weerbaarheid

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Een dramatische eerste seizoenhelft heeft PEC Zwolle afgelopen week in stijl afgesloten. Na het bekerdrama tegen FC Utrecht, viel het zondag door de mand tegen Heracles Almelo.

PEC werd donderdagavond uitgeschakeld door FC Utrecht in de achtste finales van de KNVB Beker (1-2). Het drama voltrok zich in de laatste tien minuten nadat spits Nicolai Brock-Madsen PEC al vroeg op voorsprong had gezet. Na een late gelijkmaker vergreep Dirk Marcellis zich in blessuretijd aan Richairo Zivkovic en de spits van Utrecht schoot de pingel zelf binnen.

De competitiewedstrijd tegen Heracles draaide zondag uit op een nieuw drama. Met rode kaarten voor Bart Schenkeveld en Bram van Polen en een blessure bij Django Warmerdam, naast drie tegendoelpunten, bleef PEC weinig bespaard. Wout Brama, na het vertrek van Van Polen de aanvoerder, vond PEC mentaal kwetsbaar. "Het komt nu op mentale weerbaarheid aan en dat mis ik wel eens. We moeten wel blijven voetballen, want we zijn geen vechtmachine. Maar we moeten wel een stukje vechtlust toevoegen."

Ook trainer Ron Jans was niet te spreken over de mentale weerbaarheid, of beter gezegd het gebrek daaraan. De trainer wilde zich niet verschuilen achter de rode kaarten en de blessures. "Het gaat om de prestatie die wij hebben geleverd. Te weinig agressie, strijdlust. Er is niemand die dan opstaat (na de 1-0 en de rode kaart van Schenkeveld). Daar hebben we het wel vaker over gehad. Dat mentale gedeelte, dat is niet goed."

PEC Zwolle sluit de eerste seizoenshelft af op de zestiende plaats, met een punt meer dan Roda JC en slechts twee punten meer dan aartsrivaal en hekkensluiter Go Ahead Eagles. Op zondag 15 januari (14.30 uur) wordt de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen Ajax.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 10 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 11 uur geleden