Afbeelding

Workshop Aandacht en creativiteit

dinsdag 20 december 2016 0:00

Workshop Aandacht en creativiteit.

21 januari, 14.00 – 16.00 uur. Door Barbara Bläsing.

In deze workshop staat u stil bij uw eigen creativiteit en scheppend vermogen. Door middel van oefeningen, waarbij aandacht centraal staat, wordt contact gemaakt met de kwaliteiten van de zintuigen. Met gesloten ogen onderzoekt ieder klei, hout en steen. Daarna wordt vorm gegeven aan dat wat ons raakt door middel van klei. Hierbij is ervaring met het werken met klei niet nodig. In deze workshop gaat het juist om het ervaren.

Vaak wordt creativiteit alleen aan de kunstenaar toebedeeld en vergeten we dat we ons eigen scheppend vermogen hebben. Het is dat vermogen om op een eigen, unieke manier te denken, te reageren en te handelen. Het scheppend vermogen is aan voorwaarden verbonden om aanwezig te kunnen zijn: openstaan in je gedachten, geen oordelen, geen verwachtingen, open staan met je hart. Dat betekent aandacht voor wat er op dat moment gezien, gehoord, gevoeld wil worden. Dan kan er wat nieuws ontstaan. Dat is in vrijheid scheppen. Het is ook durven experimenteren, durven spelen.

Kosten: € 15,- per persoon inclusief materiaal, koffie/thee. Prijs is exclusief museumentree. Inschrijven kan via info@stedelijkmuseumzwolle.nl of door te bellen tijdens kantoortijden met 038 421 46 50.