Afbeelding

Terugblik 1 jaar project 'Natuurlijk Samen' van Zorgspectrum Het Zand

· leestijd 1 minuut Algemeen

Veel enthousiasme na één jaar ‘Natuurlijk Samen’


In januari 2016 startte Zorgspectrum Het Zand met het project ‘Natuurlijk Samen’. In dit project werken wij samen met de Wijkenvereniging Zwolle Zuid, Basisschool De Dolfijn en Natuur en Milieu Overijssel. Doel van het project is om wijk en woonzorgcentrum met elkaar te verbinden. Dit doen wij op twee locaties.

In Zwolle proberen we wijkbewoners uit Zwolle Zuid maandelijks te verbinden met bewoners van onze locatie De Oude Mars. In Heino komt elke maand een schoolklas naar locatie Het Wooldhuis. Beide groepen genieten samen van een leuke natuuractiviteit, want: groen verbindt.

De eerste activiteiten gingen van start in juni 2016 en wat hebben we mooie dingen gedaan en beleefd! Zo is er op De Oude Mars gevist, was er een oer activiteit, hebben we sterren gekeken en veel geleerd over het heelal. Ook hebben we hier uilen geringd, nestkasjes gemaakt en was er een paddenstoelentocht. De opkomst was op alle activiteiten goed, dus we gaan hier zeker mee verder.


Op Het Wooldhuis hebben we onder andere gezocht naar waterdieren, een bloementocht beleefd en is biologische boerderij Overesch bezocht. Op dierendag mochten de kinderen hun huisdier meenemen om aan bewoners van Het Wooldhuis te laten zien.


Het contact tussen verschillende groepen mensen (jong en oud) is verrijkend. Het is mooi om te zien hoe iedereen hiervan geniet, leert en opbloeit. Binnen het project ‘Natuurlijk Samen’ bestaan alweer veel bruisende ideeën voor 2017, dus het belooft een mooi jaar te worden.

Heeft u / heb je behoefte aan meer informatie over het project of interesse om vrijwilliger te worden? Neem dan contact op met projectleider Moniek Beltman via 038-4687754 of m.beltman@hetzand.nl

Het project Natuurlijk Samen wordt mede mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds.