Wijthmenerplasloop 2016
Wijthmenerplasloop 2016 Hans Smit

Oud-winnaar Poppe houdt het dit keer bij organisatie Wijthmenerplasloop

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - De 10 kilometer van de Wijthmenerplasloop krijgt een andere winnaar dan in de laatste editie. René Poppe kiest er voor om het dit keer bij organiseren te laten.

Poppe loopt dit winterseizoen, net zoals de vorige, mee in het Sallands Cross Circuit. De combinatie met de Wijthmenerplasloop beviel hem de vorige keer niet zo goed. “Dat was iets te veel van het goede. Ik richt me nu voor honderd procent op de organisatie. Ik loop niet mee in Wijthmen.” Poppe won aan het begin van dit jaar de 10 kilometer voor Han-Peter Lucas en Martijn Dekker. Dat was een dubbelslag voor de Poppes, aangezien echtgenote Angeli Poppe de 10 kilometer bij de dames op haar naam schreef.

De Wijthmenerplasloop beleeft op zaterdag 14 januari 2017 haar zesde editie. De organisatie mikt op een aantal van ongeveer driehonderd deelnemers, waar het de laatste keer bleef steken op 270, mede door concurrentie van andere lopen. “Een licht groei zou mooi zijn”, zegt Poppe, die zich geen zorgen maakt over het beperkte aantal inschrijvingen tot dusverre. “Dat loopt altijd pas in de laatste week vol. De meeste mensen besluiten op het laatst of ze meedoen. ”

Een hoop vreterij

Deelnemers vanaf dertien jaar kunnen zich inschrijven voor de 5 en 10 kilometer (kosten 5 euro) en voor de zes- tot en met twaalfjarigen is er een race over 2,5 kilometer, de AA Drink Kidsrun (kosten 2,50 euro). Voor de nummers één, twee en drie is er naast een geldprijs een prijs in natura. Daarbij moet gedacht worden aan prijzen beschikbaar gesteld door de plaatselijke middenstand. “Een hoop vreterij, oneerbiedig gezegd”, lacht Poppe. “Daarnaast verloten we waterskibonnen van Lakeside onder alle deelnemers.”

Continuïteit

Naast prestatieve en recreatieve lopers, volwassenen en kinderen, doen er een stuk of zeven lopers met een beperking mee, onder begeleiding. “De Wijthmenerplasloop is er voor iedereen”, stelt Poppe. Met een nieuwe hoofdsponsor is de continuïteit van de wedstrijd voor de komende drie jaren gewaarborgd.

Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30
Afbeelding
Hogeschool KPZ vervangt bindend studieadvies door doorstroomnorm Algemeen 24 apr, 14:13