Afbeelding
Gemeente Zwolle

Deltionlijnen krijgen extra grote bus en halte op het busstation

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Vervoersbedrijf Syntus zet met ingang van 9 januari een gelede 21-meter Capacity-bus in naar het Deltion College. Deze bus heeft een capaciteit voor bijna tweehonderd personen. Bovendien wordt een extra halte aan het Stationsplein gemaakt voor de lijnen 9 en 609.

Dit moet leiden tot een betere doorstroming in het aantal reizigers en een verbetering van de veiligheid van de reizigers op het station. Provincie Overijssel, gemeente Zwolle en Syntus hebben dit besloten vanwege de toename van het aantal reizigers, voornamelijk studenten en scholieren, op het busstation. De realisatie van de extra halte aan het Stationsplein betreft vooralsnog een proef. Eind januari vindt een evaluatie plaats en wordt besloten of deze oplossing structureel wordt toegepast, tot het moment dat het busstation definitief wordt verplaatst naar de zuidzijde van het NS Station in Zwolle.

De nu gekozen oplossing is op diverse criteria beoordeeld (technisch, doorstroming, veiligheid, exploitatie, investeringen en tijdigheid). Hoewel door de nieuwe halte meer reizigers moeten oversteken, heeft dit scenario de voorkeur van alle partijen. In de nieuwe situatie kan de bus namelijk recht stoppen bij de halte en direct wegrijden. Hierdoor zwaait de bus niet meer uit en hebben de chauffeurs beter zicht, waardoor de veiligheid wordt verbeterd. Naast deze aanpassingen worden ook extra verkeersregelaars ingezet, zowel bij de voetgangersoversteekplaats als bij de rotonde en worden er informatieborden geplaatst.

In het kader van ‘College on Tour Politiek’ hebben studenten van het Deltion zelf ideeën en oplossingen aangedragen bij de provincie Overijssel, ter verbetering van het openbaar vervoer. Ook de nu gekozen oplossingen (spreiding van de reizigersstromen door het creëren van een extra halte én grotere bussen) zijn oplossingen die door studenten zijn aangedragen.

Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 14 uur geleden
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 17 uur geleden