Kerstgebaar basisschool De Wingerd

Algemeen

PERSBERICHT DE WINGERD

Het is een prachtig kerstgebaar van basisschool De Wingerd uit Zwolle-Zuid aan leeftijdgenootjes in Afrika en in Zwolle.

De week werd bekend gemaakt dat de op 22 december gehouden kleine kerstmarkt op het schoolplein van de school € 576,50 heeft opgebracht voor het goede doel 3FM Serious Request en het Rode Kruis uit Zwolle t.b.v. de jeugdvakantieweek.

De voorzitter van het Rode Kruis, Job Eijsink, uit Zwolle nam de cheque in ontvangst uit handen van de leerlingenraad van De Wingerd. Immers zij hadden het goede doel bedacht en een mooie presentatie gehouden in alle groepen van De Wingerd.

De leerlingen van De Wingerd waren zo enthousiast geworden na de presentatie en de brief die de leerlingen van de raad hadden geschreven dat ze de wijk Zwolle-Zuid in gingen om klusjes te doen voor buurtgenoten maar ook brownies en eigengemaakte sleutelhangers enz. te verkopen voor het goede doel het Rode Kruis.

Het geld is bestemd voor slachtoffers van de stille killer: longontsteking.

3 FM Serious Request 2016 vraagt aandacht voor een stille ramp die elke 35 seconden een kinderleven eist: longontsteking. Elk jaar sterven meer dan 900.000 jonge kinderen aan een longontsteking. Kinderen die eenvoudig te redden zijn met de juist behandeling en goede informatie.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30