Afbeelding

Zwolse Zangraad organiseert 18e 'Zwolle zingt'

Algemeen

ZWOLLE - De Zwolse Zangraad heeft voor zaterdag 11 februari voor de 18e keer het zangersfestival 'Zwolle zingt!' georganiseerd.

In de Grote of St. Michaelskerk treden vanaf 11.00 uur 24 koren op. Het thema is dit jaar 'Zwolle zingt hemels!'. De koren zijn verplicht tenminste één nummer te brengen waarin de hemel (in welke betekenis dan ook) wordt bezongen. Daarnaast worden er drie workshops van twee uur aangeboden, waar iedereen die van zingen houdt voor 15 euro aan kan meedoen. Men hoeft dus geen lid van een koor te zijn. Franka van Essen geeft een workshop stemvorming. Zij heeft een heel eigen aanpak, gebaseerd op de Estill-methode, waarover de deelnemers erg enthousiast zijn. Mip van der Heide verzorgt een workshop kleinkunst. In deze workshop worden met name ook Nederlandstalige cabaretliedjes behandeld. Het geleerde wordt ook voor het publiek gepresenteerd.

Coert Bremmers formeert een scratchkoor 'Oude muziek'. Scratch betekent met niets beginnen. De deelnemers krijgen van tevoren de muziek thuisgestuurd (PDF- en muziekbestanden), zodat de eigen partij voorbereid kan worden. Op de dag zelf wordt een koor gevormd uit de zangers die zich hebben aangemeld, maar die elkaar vaak niet kennen.

Zie voor aanmelding en verdere details de website zwolle-zingt.nl.

Afbeelding
Hedon Talent Support slaat handen ineen met Tricklebolt naar herontdekking van de band Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Grootschalig Faunaonderzoek in Zwolle onthult kansen voor natuurbehoud en beheer Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Foodtruckfestival HOPPAAA! met borrelplanken en kwaliteitswijnen in het Twistvlietpark Algemeen 22 uur geleden