Afbeelding
Pedro Sluiter

Koos Alberts luistert 27e kerstdiner op

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPERPOORT - In de WRZV-hallen was vrijdagavond de 27e editie van het kerstdiner voor mensen met een laag of minimum inkomen. Zo’n vijfhonderd gasten schoven aan. Zanger Koos Alberts was één van de artiesten die de kerstavond opluisterde.

De organisatie van het kerstdiner is in handen van de Vrienden van de Herberg, onder leiding van voorzitter Joop van Ommen. Zij zorgen al jarenlang, samen met zo’n honderd vrijwilligers, dat ook mensen die minder te besteden hebben, kunnen genieten van een driegangen kerstmaal. Van Ommen opende de avond en heette de gasten, vrijwilligers, zangduo Hedset en in het speciaal zanger Koos Alberts welkom. Wethouder René de Heer deed dat vervolgens namens het college van burgemeester en wethouders. Na een kort gebed, serveerden de vrijwilligers de voorgerechten uit aan de tien lange tafels. Vervolgens werden de bezoekers tafel voor tafel uitgenodigd voor het buffet. Daar konden zij kiezen uit verschillende gerechten, opgeschept door diverse betrokken Zwollenaren als wethouder René de Heer, PEC Zwolle-voorzitter Adriaan Visser, HCO-directeur Arie Slob en diverse corporatiedirecteuren en raadsleden.

Voor de aanwezige kinderen was een hoek ingericht met tafels vol met knuffeldieren. Daar konden ze hun lievelingsdier uitzoeken en mee naar huis nemen. Aan het begin van de avond genoten de gasten van het belangenloze optreden van Koos Alberts. De rest van de avond zorgde duo Hedset, met de zingende kapster Lizette van Kuik, voor de muzikale invulling. Zij wist zowel volwassenen als kinderen op de dansvloer te krijgen.

Na het toetje lag er voor de gasten weer een goed gevuld kerstpakket klaar.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 20 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 21 uur geleden