Afbeelding
Gerlinde Schrijver

Actie De Wingerd levert 576,50 euro op voor 3FM Serious Request

Algemeen

STADSHAGEN – De kleine kerstmarkt op 22 december op het schoolplein van basisschool De Wingerd heeft 576,50 euro opgebracht voor 3FM Serious Request en het Rode Kruis uit Zwolle voor de jeugdvakantieweek.

Job Eijsink, voorzitter van het Rode Kruis Zwolle, nam de cheque in ontvangst uit handen van de leerlingenraad van De Wingerd. Immers zij hadden het goede doel bedacht en een mooie presentatie gehouden in alle groepen van De Wingerd. De leerlingen van De Wingerd waren zo enthousiast geworden na de presentatie en de brief die de leerlingen van de raad hadden geschreven dat ze de wijk Zwolle-Zuid in gingen om klusjes te doen voor buurtgenoten maar onder meer ook brownies en eigengemaakte sleutelhangers gingen verkopen voor het goede doel het Rode Kruis.

Het geld is bestemd voor slachtoffers van ‘de stille killer’: longontsteking. 3 FM Serious Request 2016 vroeg aandacht voor een stille ramp die elke 35 seconden een kinderleven eist: longontsteking. Elk jaar sterven meer dan 900.000 jonge kinderen aan een longontsteking. Kinderen die eenvoudig te redden zijn met de juist behandeling en goede informatie.

Afbeelding
 Basisschool de Wingerd in Zwolle zamelt geld in voor Rode Kruis Zwolle.

Zwolle
Afbeelding
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden gisteren
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen gisteren
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 18 apr, 09:43