Afbeelding
Eigen foto

Isala-trio gaat schaatsen voor kinderen met een moeilijke start

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Wendy Lenferink, Annet Brommer en Liset Hoftiezer gaan op 27 januari schaatsen voor kinderen met een moeilijke start. Deze schaatssponsortocht wordt georganiseerd door Weissensee4kids tijdens de alternatieve Elfstedentocht op de Oostenrijkse Weissensee.

De verpleegkundigen en arts-assistent/onderzoeker werken samen op de Neonatale Intensive Care Unit (NICU) van Isala Vrouw-kindcentrum in Zwolle. “Wij willen een zo hoog mogelijk bedrag inzamelen, want wij geloven dat ieder kind recht heeft op gelijke kansen. Steun ons door een donatie”, zeggen ze. Annet: “In ons werk hebben wij dagelijks te maken met kwetsbare pasgeborenen die ernstig ziek of veel te vroeg geboren zijn. Het geeft ons energie om namens de afdeling, als team NICU Isala, mee te schaatsen voor kinderen met een moeilijke start. Een mooie uitdaging, zowel gezamenlijk als team van de NICU en individueel.”

Doel

Het geld dat wordt opgehaald gaat naar het Ronald McDonald Huis Zwolle en Orange Babies. Twee verschillende organisaties die beiden hetzelfde doel voor ogen hebben: kinderen helpen met een moeilijke start. Liset: “Wij geloven dat ieder kind recht heeft op gelijke kansen, of het nu in Nederland of elders ter wereld wordt geboren. Door samen te schaatsen, kunnen we iets doen voor een doelgroep waar ons hart ligt. Ons doel is om minimaal 3.000 euro bij elkaar te krijgen. In ruil daarvoor dagen wij onszelf uit om zoveel mogelijk kilometers te schaatsen op 27 januari op de Weissensee in Oostenrijk.”

Voorbereidingen

Wendy, Annet en Liset zijn druk bezig met de voorbereidingen voor de schaatstocht. Wendy: “In november stond onze eerste clinic op het programma. Dat was voor ons alle drie het eerst sinds twee jaar dat we weer op schaatsen stonden. We hebben goede tips en trucs gekregen van onder andere Freddy Wennemars en werken nu hard aan onze houding en balans houden.” En op de vraag of zij al weleens zijn gevallen, antwoordt Wendy: “Zeg nooit dat je nog niet gevallen bent. Het ijs geeft niet mee als je valt.” Via Facebook kan men het trainingsproces van Wendy, Annet en Liset volgen.

Weissensee4kids

Weissensee4kids organiseert deze schaatssponsortocht op de Weissensee die plaatsvindt op 27 januari. Het doel is schaatsen voor kinderen met een moeilijke start. Neem voor meer informatie een kijkje op www.weissensee4kids.nl of neem telefonisch contact op met Lianne Booijink, manager Ronald McDonald Huis Zwolle: (038) 455 46 70.