Afbeelding

Karin van Oosten opent nieuw en modern naaiatelier

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

De liefde voor mooie stoffen, de juiste pasvorm, de passie voor mode en het delen van haar vakmanschap, hebben Karin van Oosten er toe aangezet, in Zwolle aan de Prinses Marijkestraat in de wijk Veerallee, een nieuw en modern atelier te starten.


Van Oosten is haar zoektocht naar een mooie locatie, met voldoende werkruimte op de begane grond, begonnen vanuit haar voormalige woonplaats Meppel. Hier heeft zij jarenlang in de mode gewerkt als imagostylist en inkoopster van damesmode collecties. De laatste vier jaar was ze actief als docent Mode en Design aan de opleiding Fashion & Styling in Zwolle.
Naast deze werkzaamheden is Van Oosten Maatwerk gestart in 2015. Bij de start in februari 2017 van het Naailab wordt deze uitgebreid met lesgeven in het ontwerpen van kleding, patroontekenen en naaitechnieken. In dit nieuwe atelier krijgen verschillende vaardigheden een plaats. Zo worden in het Naailab naailessen gegeven voor beginners en gevorderden. Van Oosten Naailab is bovendien aangesloten bij De Stichting Verenigde Modevakscholen Nederland en verzorgt opleidingen tot costumière, kleermaker in het dames-modevak(coupeuse) en lerares. De diploma’s worden verzorgd door het LPM (Landelijk Platvorm Modevakonderwijs). Verder levert ze maatwerkkleding voor klanten, waarbij ze ook een specialisme heeft voor de ruitersport. En in het naaicafe kan men binnenlopen en gebruikmaken van het moderne atelier en de machines.


Nieuwsgierig geworden? Kom langs in het nieuwe atelier aan de Prinses Marijkestraat 2 of bezoek voor meer informatie de website www.karinvanoosten.nl. Een e-mail sturen kan uiteraard ook naar karin@karinvanoosten.nl.

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 27 mrt, 17:47
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 27 mrt, 17:03
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 27 mrt, 16:37