Afbeelding
Carla de Boer

Blauwdruck Galerie brengt expositie MozArt

Algemeen

BINNENSTAD - In het hart van Zwolle heeft Blauwdruck, podium voor Zwolse kunstenaars, tijdelijk een galerie op een unieke locatie aan de Klokkensteeg 2.

Naast het werk van twaalf Zwolse kunstenaars is er tot 15 januari de expositie van MozArt te zien. MozArt staat voor Maatschappelijke Ondersteuning Zwolle Art en is een onderdeel van stichting InteraktContour. MozArt is een vorm van kunstzinnige dagbesteding die zich richt op het unieke talent en de persoonlijke ambities voor mensen die in hun leven hersenletsel hebben opgelopen. Kunst wordt als middel ingezet om te leren omgaan met dagelijkse zorgen zoals geheugenproblemen of problemen rond het leren-loslaten. Hier kan het maken van kunst afleiding en nieuw perspectief bieden. De expositie bij Blauwdruck Galerie is een eerste presentatie van MozArt buiten de eigen stichting. Een bijzondere presentatie vanwege de werken zelf èn de verhalen achter de werken.

De expositie is gratis toegankelijk en elke dinsdag tot en met zaterdag te bekijken tussen 10.30 en 17.00 uur. Op 30 december zijn Johan Kuipers, kunstenaar en initiatiefnemer bij MozArt, en enkele cliënten van 13.30 tot 16.00 uur aanwezig om toelichting te geven op hun werk en werkwijze.

Kijk voor meer informatie op www.Blauwdruck.nl.