Afbeelding

Nieuwjaarsconcert met studenten ArtEZ

Algemeen

BINNENSTAD - Studenten van de afdeling Jazz & Pop van het ArtEZ Conservatorium verzorgen op zondag 8 januari de 23e editie van het Lions Nieuwjaarsconcert. In Theater de Spiegel treden de Big Band, het Popkoor en solisten van het conservatorium op.

De opbrengst van het concert gaat naar twee goede doelen: de stichting Care4BrittleBones en de stichting Thomas a Kempis.

Brittle Bones/OI is een aangeboren aandoening van het bindweefsel. Door een kleine aanleiding zoals een plotselinge beweging kan soms al een botbreuk ontstaan. De ziekte is al meer dan honderd jaar bekend, maar er is geen middel dat voor verbetering zorgt of de oorzaak fundamenteel aanpakt. De stichting probeert fondsen te werven om medisch onderzoek te financieren.

De stichting Thomas a Kempis maakt een documentaire over het leven van de schrijver van ‘Over de navolging van Christus’. Volgens secretaris Bert Pierik is dit werk zeker in de huidige tijd nog altijd actueel, omdat het richting geeft aan de manier waarop mensen met elkaar moeten omgaan. De documentaire zal in de loop van 2017 in het Fraterhuis in première gaan. Dankzij de bijdrage van het Nieuwjaarsconcert is de financiering van het project vrijwel rond.

Het concert, dat om 15.00 uur begint, wordt om de beurt door een van de drie Lions Clubs in Zwolle verzorgd. De toegangsprijs bedraagt 17,50 euro en kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van De Spiegel of via https://zwolsetheaters.nl/kaartverkoop.