Afbeelding
Jelmer de Haas

Voorlichtingsavond over prostaatkanker bij Isala

Algemeen

ZWOLLE - De Prostaatkankerstichting heeft, in samenwerking met het Isala Oncologisch centrum, een voorlichtingsavond over prostaatkanker georganiseerd. De avond is op dinsdag 17 januari in het gebouw Mondriaan aan de Dr van Deenweg 1.

Naast drie specialisten van het ziekenhuis houdt professor Harm Kuipers een inleiding. Kuipers is oud-wereldkampioen schaatsen en emeritus hoogleraar bewegingswetenschappen en zelf sinds 2010 ook prostaatkanker patiënt. Een jaar later kwam daar ook nog slokdarmkanker bij. “Zo lang het gaat, probeer ik door te gaan met leven en niet teveel patiënt te zijn”, vertelt hij. Kuipers geeft regelmatig lezingen voor de Prostaatkankerstichting om lotgenoten en hun naasten voor te lichten over hun mogelijkheden. “Bij het woord kanker raken mensen gelijk in paniek, ze willen het uit hun lijf hebben. De meeste tumoren groeien echter langzaam en prostaatkanker is een van de traagst groeiende kankers. Je hoeft dus meestal niet op stel en sprong een beslissing te nemen. Toch laten veel mannen zich aan hun prostaat opereren zonder dat ze goed voorgelicht zijn over de gevolgen.”

Belangstellenden voor de voolitchtingsavond kunnen zicht tot maandag 9 januari aanmelden via http://www.isala.nl/patienten/agenda/voorlichtingsavond-prostaatkanker.