Afbeelding
Eigen foto

Stedelijk Museum Zwolle werkt samen met het IJsbeeldenfestival

Algemeen

ZWOLLE/AMSTERDAM - In de kerstvakantie periode maar ook in januari presenteert het Stedelijk Museum Zwolle zich prominent in het IJsbeeldenfestival in Amsterdam. De samenwerking met de organisatie van het IJsbeeldenfestival betekent niet alleen voor het museum maar ook voor de stad Zwolle aandacht onder de honderdduizenden bezoekers.

In de presentatie in het IJsbeeldenfestival staat de tentoonstelling Microminiaturen van de Oekraïnse kunstenaar Mykola Syadristy centraal. Bezoekers van het festival worden geconfronteerd met drie grote spandoeken over deze tentoonstelling. Daarnaast is er een informatiebalie, vindt vertoning plaats op de verschillende videomonitoren en wordt aan de tentoonstelling aandacht gegeven in de brochure van het festival. De reden dat voor de tentoonstelling Microminiaturen is gekozen is dat dit een expositie is die een landelijke uitstraling heeft en voor het eerst in Nederland is. De tentoonstelling is daarmee niet alleen voor inwoners uit de (regio) Zwolle interessant maar ook voor mensen uit ander delen van Nederland; de bezoekersgegevens laten dit ook zien. Speciaal voor deze gelegenheid is de tentoonstelling een maand verlengd en loopt nu tot 5 februari 2017.

Het Stedelijk Museum Zwolle aan de Melkmarkt 41 is geopend van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Het museum is op
zaterdag 31 december geopend tot 16.00 uur en op zondag 1 januari gesloten. Kijk voor meer informatie op www.stedelijkmuseumzwolle.nl of bel (038) 421 46 50.