Afbeelding

Wensink Automotive viert dertigjarig jubileum

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Wensink Automotive is uitgegroeid tot één van de grotere mobiliteitsaanbieders met meer dan dertig vestigingen voor onder meer Mercedes-Benz, Smart, Ford en Fuso.

Het was 16 december 1986 toen Ron Wensink zijn droom realiseerde: de start van een eigen bedrijf door de verzelfstandiging van vijf dealervestigingen van AGAM, een puur Mercedes-Benz bedrijf in de plaatsen Apeldoorn, Zutphen, Deventer, Harderwijk en Zwolle, met de combinatie van personen-, bestel- en vrachtwagens. Maar wel met een sterke focus op after sales, want daarmee kon je het verschil maken naar de klant, was de overtuiging van Ron Wensink.

Nu, dertig jaar later, is Wensink Automotive B.V. uitgegroeid tot een top-10 dealerholding in Nederland met dertig vestigingen, een dealernetwerk voor Mercedes-Benz en Ford in Noordoost-Nederland, ruim 880 medewerkers en een omzet van meer dan 500 miljoen euro.

Het is een organisatie waar de klant terecht kan voor aankoop, onderhoud, service en aanvullende diensten zoals verzekeringen en financieringen voor personenwagens, bestelwagens en trucks voor de merken Mercedes-Benz, Smart, Ford, Fuso en UNIMOG. Met het in 2015 gestarte eigen Wensink Lease, is Wensink Automotive klaar voor een verdere groei. In alles zal het principe ‘zorgeloos rijden’ de leidraad vormen.
Uiteraard wordt het dertigjarig jubileum van Wensink in 2017 gevierd. Op de diverse vestigingen worden gedurende het jaar uiteenlopende festiviteiten georganiseerd. Dit gaat tevens gepaard met verschillende acties voor de klant. Momenteel worden de plannen uitgewerkt. Zoals het Wensink betaamt, zal alles op een ‘aangename’ wijze tot uitvoering komen, waarbij de kernwaarden van de organisatie: betrokken, bevlogen, betrouwbaar, professioneel en trots centraal staan.

Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 14 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 14 uur geleden