Afbeelding

Rockdienst met U2two in de Hoofdhof in Berkum

Algemeen

BERKUM – In PKN kerk de Hoofdhof in Berkum is op zondag 15 januari om 19.00 uur een Rockdienst met U2-two band en dominee Jan Andries de Boer.

“Een U2-dienst is een perfecte mengvorm tussen een gewone kerkdienst en een rockconcert”, aldus de dominee. “De dienst met de titel ‘Pride’ gaat in het op religieuze geweld dat momenteel de wereld overgaat. De twaalf songs in de dienst stammen uit alle tijdperken van U2, van de eerste lp tot en met de meest recente cd. Ze zijn zo gekozen dat ze, samen met lezingen uit de Bijbel, commentaar en gebeden op indringende manier de vraag stellen of er een constructief en geweldloos antwoord mogelijk is op het religieuze extremisme. Daarbij wordt er niet aan voorbij gegaan dat de christelijke wereld zelf ook een hele staat van dienst heeft op het gebied van het gebruik van geweld.” Voorganger en bedenker van het concept ‘rockdienst’ is dominee Jan Andries de Boer uit Winkel (Noord-Holland). De muziek wordt uitgevoerd door U2two, een U2-coverband, die bekendstaat om zijn, zowel in geluid alsook in verschijning, uiterst geloofwaardige vertolking van U2 (www.U2tributes.com). Kijk voor meer informatie over rockdiensten op www.rockdienst.nl.

In deze dienst worden psalmen en gezangen vervangen door songs van de band. De songs worden live op rockvolume gespeeld door U2two.

Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 15 uur geleden
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 19 uur geleden