Afbeelding
Eigen foto

Hospice Zwolle viert éénjarig bestaan

· leestijd 1 minuut Algemeen

WIPSTRIK - Het is deze week precies een jaar geleden dat Hospice Zwolle zijn deuren opende. Het afgelopen jaar stond vooral in het teken van aandacht en betrokkenheid, zeggen de coördinatoren Jacqueline Diepman en Joke Boerma.

Ze staan bewust even stil bij het éénjarig bestaan. “Het is heel bijzonder om te zien hoe we betrokken zijn geraakt bij het leven van tientallen Zwolse families die afscheid moesten nemen van een dierbare. Onze gasten laten ons toe in een moeilijke periode in hun leven en wij voelen een verantwoordelijkheid om daar heel zorgvuldig mee om te gaan. Wij, maar vooral ook onze vrijwilligers, doen dat met warmte en aandacht en hopen zo iets voor de ander te kunnen betekenen. Ondanks hun verdriet, kijken veel nabestaanden dankbaar terug op de tijd in Hospice Zwolle. Vaak komen ze na verloop van tijd nog een keer langs voor een kop koffie, een goed gesprek of met een gift als bedankje.”

Club van 100

2016 was voor Hospice Zwolle ook het jaar waarin de ‘Club van 100’ het licht zag. Met deze club richten de Vrienden van Hospice Zwolle zich op maatschappelijk betrokken ondernemers. Het doel is tweeledig – met een jaarlijkse bijdrage ondersteunen zij het hospice én ze vormen samen een netwerkclub die jaarlijks een aantal keer bijeenkomt voor een werkbezoek, presentatie of andere activiteit. De eerste vijftig ondernemers zijn inmiddels aangesloten.

Afscheid

De laatste maand van het jaar stond in het teken van de voorzitterswissel. Erik Meulemans nam na zeven jaar afscheid van ‘zijn’ hospice. Hij was betrokken bij alle voorbereidende werkzaamheden, heeft de bouw begeleid en gezien dat het hospice in het eerste jaar zijn bestaansrecht al heeft bewezen. Meulemans droeg de voorzittershamer dan ook met een gerust hart over aan de nieuwe voorzitter, Aukje van Kalsbeek, die het belangrijk vindt dat het hospice meegaat in de maatschappelijke ontwikkelingen. “Waarbij we steeds voor ogen blijven houden dat we een bijna-thuis-huis zijn en geen zorginstelling worden.”