Afbeelding
Pedro Sluiter

Hendrikje Brink-Nijmeijer viert haar honderdste verjaardag

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Hendrikje Brink-Nijmeijer heeft zaterdag haar honderdste verjaardag gevierd. Burgemeester Henk Jan Meijer heeft haar persoonlijk gefeliciteerd en een keramieken schaaltje met bonbons overhandigd.

Hendrikje Nijmeijer is op 7 januari 1917 in Zwollerkerspel geboren en op 25 februari 1943 in de voormalige gemeente Zwollerkerspel gehuwd met Gerrit Brink. Haar echtgenoot was accountant administratieconsulent. Hij is op 19 april 1995 overleden. Hendrikje Brink heeft drie kinderen, vier kleinkinderen en zes achterkleinkinderen.

Het gezin Brink heeft bijna hun hele leven in Westenholte gewoond. Rond hun zeventigste is het echtpaar verhuisd naar de Aa-landen. Nu woont Hendrikje Brink in de wijk Stadshagen in woonzorgcentrum Werkeren.

Ze is huisvrouw geweest en zorgde, zoals toen gebruikelijk was, voor het gezin en het huishouden en later ook voor het kantoor van vader. De laatste jaren gaat haar gezondheid langzaam achteruit. Ze kan al jaren slecht zien, wordt nu dover en heeft inmiddels veel zorg nodig. Hendrikje Brink staat echter positief in het leven, is opgewekt en verheugt zich op elk bezoek. Haar hoogtepunt van de week is als ze op zaterdag boodschappen gaat doen in de rolstoel met dochter Wies.

De honderdjarige is belangstellend en zit nog vol rake opmerkingen en oude spreekwoorden en gezegdes. Vaste gewoontes worden steeds belangrijker. Onverwachte zaken vergen wat meer moeite om in het leven in te passen. Klagen doet ze niet. “Dat helpt niet”, is haar stellige overtuiging. “Gebreken komen met de ouderdom, die moet je maar accepteren, ook al is dat niet altijd gemakkelijk.”

Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 20 uur geleden
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 20 uur geleden
Afbeelding
Hogeschool KPZ vervangt bindend studieadvies door doorstroomnorm Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Paleis Het Loo: een dagje uit voor iedereen Partnerbijdrages gisteren
Gerjo (links) en Adri-Jan Rigter met het nieuwe logo en de bouwtekening van de renovatie.
Gait Rigter stapt over naar Bike Totaal: dezelfde naam, een andere uitstraling Partnerbijdrages gisteren
Afbeelding
Driezorg en Zonnehuisgroep IJssel-Vecht gaan samen verder als Vereen Algemeen 24 apr, 10:15