Afbeelding

Expertisecentrum Voet & Beweging start nieuwe reeks gratis workshops

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

“Nederlanders sporten veel. Daardoor lopen we schade op in de vorm van blessures. Dat zijn er meer dan 4 miljoen per jaar. Hoog tijd dus om meer te doen aan preventie”, aldus het Expertisecentrum Voet & Beweging.

Het centrum heeft een nieuwe reeks gratis workshops georganiseerd, waarin preventie en soepel en gezond bewegen centraal staan. De eerste workshop begint op 16 januari en wordt gegeven door Isala- en PEC-sportarts Mineke Vegter en directeur van het Expertisecentrum Voet & Beweging Jan Haagen.

Op deze avond legt Vegter legt uit hoe blessures ontstaan en wat je eraan kunt doen. Centraal staat de balans: dat wat we van ons lichaam vragen versus dat wat ons lichaam aankan. Ofwel, belasting versus belastbaarheid. Het doel van deze workshop is dat sporters zelf bijtijds de signalen van hun lichaam leren ‘lezen’ zodat ze preventief schade kunnen voorkomen. De sportarts geeft een toelichting op de onderdelen van belasting en belastbaarheid in combinatie met de diagnosen in de vijf weefselgroepen bot, pees, spier, zenuw en gewricht, en bloedvaten. Daarna laat Jan Haagen concreet zien hoe belasting en belastbaarheid zichtbaar worden tijdens een uitgebreide bewegingsanalyse.

Deze workshop is er voor iedereen die wil weten hoe ze zelf kunnen werken aan een soepel en gezond bewegingsapparaat. “Ben je sporter en wil je meer inzicht hebben in jouw looptechniek en bewegingspatroon? En: wil je tips krijgen hoe je beter kunt presteren zonder blessures? Dan is deze workshop een aanrader”, aldus het Expertisecentrum Voet & Beweging.

Aanmelden kan via www.voetenbeweging.nl/agenda.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30